Geluk Gezondheid

Vakantie voorbij? 4 redenen waarom thuiskomen ook heerlijk is

Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Zomervakantie, het is zo heerlijk om weg te zijn uit de sleur en te genieten van je welverdiende vrije tijd. Niets moet en alles mag, love it! Maar aan alle mooie dingen komt een eind, dus ook aan de vakantie. Veel mensen vinden dit best lastig en hebben last van een heuse post-vakantie depressie. Ze vinden het vervelend om weer in de ‘sleur’ van hun normale te stappen. Zonde want eigenlijk is het thuis ook heel fijn. Andere mensen kunnen, net als ik, thuiskomen ontzettend waarderen. Bij welke groep jij ook hoort, ik heb 4 reminders voor je opgesteld die je eraan herinneren hoe lekker thuiskomen weer is:

1 Je eigen bed
Oké, oké sommigen van ons hebben de mazzel om tijdens hun vakantie in een luxe hotel te slapen met heerlijke bedden. Maar de meesten, waaronder ikzelf, hebben vaak niet de lekkerste bedden tijdens hun vakantie. Harde kussens, zachte kussens, dunne kussens en bedden die te kort, te hard of te zacht zijn. Hoe lekker is het dan om na je vakantie je eigen bedje weer in te duiken?!

2 Je eigen keuken (en supermarkt)
Of je nou in een hotel of huis zit of op de camping staat, je eet toch altijd anders. En ‘anders’ betekent vaak niet zo gezond. Ik probeer als ik uit eten ben heus wel op te letten, maar de salades zijn in het buitenland toch vaak niet meer dan een paar blaadjes sla en daar word ik echt niet vrolijk van.

Zelf koken is natuurlijk ook een goede optie en hoewel je in bijvoorbeeld Frankrijk prachtige supermarkten hebt is dat niet in elk land het geval en moet je in de keuken toch echt roeien met de riemen die je hebt. Als je dan weer thuis bent kun je gewoon weer je ‘normale’ ritme aanhouden. Boodschappen halen bij je eigen supermarkt en weer even die vitamines in je lijf aanvullen. Ik geniet als ik thuis ben echt weer van mijn yoghurt in de ochtend, mijn havermout voor de lunch en mijn bak met verse groenten in de avond, heerlijk!

3 Je eigen sportritme
Als ik ga wandelen in de bergen sport ik natuurlijk al genoeg, maar tijdens een strandvakantie ben ik niet zo sportief. Ik probeer heus wel een rondje te rennen, maar ik vind het vaak gewoon veel te heet. En ’s ochtends voor dag en dauw opstaan om te sporten… tja daar ben ik gewoon het type niet voor als ik op vakantie ben. Daarom vind ik het zo lekker om weer naar mijn eigen sportschool te gaan als ik thuis ben. Ik sport bij SportCity op het Waterlooplein en als ik daar weer ben voelt het ook als thuiskomen.

De jongens en meiden bij de bali zijn altijd enthousiast en de trainers komen even gezellig een praatje maken als ik weer bezig ben. Daarnaast heb ik ook een aantal bekenden die ik vaak tegenkom bij SportCity, dus dan zit ik zo weer in mijn eigen ritme. Ik voel me mentaal en fysiek echt stukken beter als ik sport, dus ik ben dan weer helemaal happy!

“Thuiskomen” bij mijn eigen sportschool!

4 Voldoende energie
Als het goed is ben je helemaal tot rust gekomen tijdens je vakantie. Heerlijk toch, om weer vol energie en goede moed te zitten? Het voelt een beetje als een nieuwe start, we kunnen ons rituelen weer oppakken of starten met nieuwe dingen. Zo ga ik na mijn vakantie een schildercursus doen en heb ik me voorgenomen om wekelijks yoga- en pilateslessen te volgen bij SportCity. Daar heb ik nu al zin in!

Wat vind jij fijn aan thuiskomen na je vakantie? Deel het op Facebook en zo herinneren we elkaar eraan dat het echt niet zo erg is dat de vakantie er weer op zit :)!

p.s. Ook klaar voor een nieuwe start, zo na je vakantie? Bij SportCity sport je nu 8 weken gratis en ontvang je een gratis sportpakket! Kijk hier voor meer info.

#spon

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie