Relaties

9 dingen die gelukkige stellen niet doen

dingen die gelukkige stellen niet doen

Gelukkig zijn in een relatie heb je niet alleen te danken aan geluk. Je hebt het te danken omdat je moeite doet voor je relatie. Er zijn dingen die je moet doen en er zijn dingen die je moet laten voor een gelukkige relatie. En omdat we het fijn vinden om dingen overzichtelijk te houden hebben we een lijstje voor je gemaakt. De dingen die gelukkige stellen niet doen:

1 Ze klagen niet over hun relatie bij vrienden of familie
Gelukkige stellen weten dat het beter is om vrienden of familie niet bij hun relatieproblemen te betrekken. Ze praten met elkaar in plaats van met anderen als dingen niet goed gaan.

Er is natuurlijk niets mis met even lekker je hart luchten bij je vriendinnen, maar gebruik het niet als een kans om te klagen over je partner. Want wanneer je deze stap neemt dan zul je merken dat er veel negativiteit je relatie binnendringt.

2 Ze vergelijken zichzelf niet met andere stellen
Gelukkige koppels accepteren en houden van elkaar zoals ze zijn. Ze weten dat vergelijken niet realistisch is (en oneerlijk) en dat vergelijken alleen maar zal zorgen voor onzekerheid in je relatie.

Als je tijd doorbrengt met andere stellen en je merkt dat je betere kwaliteiten ziet in de partner van de ander, houd dan vertrouwen in je partner en ga niet twijfelen. Het gras is niet altijd groenen, ook niet als het van de buitenkant zo lijkt.

3 Ze voelen zich geen slachtoffer
Gelukkige stellen nemen zelf de verantwoordelijkheid voor hun gevoelens en rol binnen de relatie. Ze geven een ander niet de schuld van hun problemen.

Ze vragen om wat ze nodig hebben in plaats van te zwelgen in zelfmedelijden.

4 Ze nemen zichzelf niet te serieus
Gelukkige stellen zorgen er voor dat ze samen leuke dingen doen en dat ze lol hebben. Ze gaan nog regelmatig op date en proberen samen plezier te maken.

5 Ze bekritiseren elkaar niet
Ze kijken naar de goede kanten van de ander en als ze overstuur zijn dan weten ze op een goede manier hun verlangens duidelijk te maken naar de ander. Gelukkige stellen weten dat kritiek de ander alleen maar klein laat voelen en dat het niets voor hun relatie doet.

Als je partner iets doet wat jij niet prettig vindt, bedenk dan waarom het je dwars zit en bedenk hoe je hier op een goede manier over kunt praten.

6 Ze negeren hun financiën niet
Gelukkige stellen weten dat financiële stress een relatie onder druk kan zetten. Ze zorgen dat praten over geld open en makkelijk is. Als financiën en geld onderwerpen zijn waar jullie het niet over hebben, weet dan dat het onderwerp negeren het alleen maar zwaarder maakt.

7 Ze proberen elkaars gedachten niet te lezen
Dingen aannemen of bedenken voor de ander… vaak niet het beste idee. Gelukkige stellen weten dat ze moeten communiceren om achter de gevoelens en gedachtes van de ander te komen. Tevens weten ze ook dat hun partner niet kan weten wat er in hun hoofd omgaat. Ze zijn duidelijk, heb je het gevoel dat je niet genoeg aandacht krijgt? Zeg dit gewoon tegen je partner!

8 Ze kiezen het juiste moment
Wanneer ze iets kwijt willen aan hun partner dan vragen ze of dit het juiste moment is? Of de ander tijd heeft om even te luisteren. In plaats van je partner opeens van alles voor de voeten te werpen, terwijl hij dit niet zag aan komen en er door overvallen wordt. Als er iets is wat je kwijt wilt vraag dan: “Ik wil iets aan je vragen, komt het  nu uit”?

9 Ze zeuren niet tegen elkaar
Gelukkige stellen steunen elkaar in plaats van dat ze elkaar onder druk zetten. Als je partner bijvoorbeeld    werkloos is dan is het makkelijk om aan zijn hoofd te gaan zeuren, “Heb je wel gesolliciteerd vandaag?”, “Je stuurt niet genoeg brieven”, Je bent niet actief genoeg”. In plaats daarvan kun je ook proberen je partner te steunen, als je merkt dat hij vast zit, praat hier dan over ook al is dat misschien wat onwennig of eng.