Geluk

9 dingen die mensen met voldoende zelfrespect nooit zullen accepteren

9 dingen die mensen met zelfrespect nooit zullen accepteren

Wanneer je echt van jezelf houdt en jezelf echt respecteert dan zijn er dingen die je niet accepteert. Dingen die je niet goed over jezelf laten voelen moet je laten vallen. Wanneer je echt van jezelf houdt dan tolereer je deze dingen niet:

1 Pleasen
Aan het eind van de dag moet je doen wat jou gelukkig maakt en doen wat jouw gevoel je ingeeft. Probeer anderen niet meer te overtuigen, ze begrijpen toch niet echt wat jij voelt. Je moet boven de meningen van anderen staan en doen wat voor jou goed voelt. Iedereen die zichzelf respecteert luistert naar zijn eigen gevoel en weet zelf wat goed voor hem of haar is.

2 Een negatief zelfbeeld hebben
Wanneer je een negatief zelfbeeld hebt dan ziet de wereld om je heen er ook grijzer en depressiever uit. Terwijl wanneer je een positief zelfbeeld hebt, je de wereld om je heen veel positiever ziet met eindeloos veel kansen en mogelijkheden. Mensen die zichzelf respecteren houden van zichzelf en zorgen voor zichzelf met positieve gedachtes, positieve relaties, carrières en doelen.

3 Stagneren
Wanneer je om je heen kijkt dan kan de wereld een angstaanjagende plek zijn, daarom besluiten veel mensen ook om zo lang als het kan veilig te blijven en om alles wat oncomfortabel is te vermijden. Maar je kunt niet groeien als je geen nieuwe dingen probeert. Zelf respecterende mensen kijken altijd naar hoe ze verder kunnen groeien als persoon.

4 Proberen om erbij te horen
Je kunt niet groeien en leren als je altijd alleen maar de massa volgt. Om verder te kunnen komen in het leven moet jij je eigen pad bewandelen en je intuïtie vertrouwen. Niet afgaan op de meningen van anderen. Leer om jezelf comfortabel in je eigen vel te voelen en vertrouw op je gevoel en je zult zien dat er een hele wereld voor je opengaat.

5 Een baan hebben die je leegzuigt
Hoewel het soms moeilijk lijkt is het mogelijk om een baan te vinden die je wel plezier geeft. Ga op onderzoek uit, wat vind jij belangrijk, waar word jij gelukkig van? Mensen met zelfrespect graven diep in hun ziel om erachter te komen wat ze nou eigenlijk willen. Iedereen met een gezonde dosis zelfrespect zegt op een gegeven moment in hun leven de baan op die ze ongelukkig maakt.

6 Je gezondheid negeren
Je goed voelen begint en eindigt bij jezelf; niemand heeft meer controle over jouw gezondheid dan jij zelf. Wanneer jij je mentaal, fysiek of emotioneel niet goed voelt dan is het goed om te onderzoeken waar dit vandaan komt. Verandering vindt niet in 1 nacht plaats en je mag ook hulp inschakelen. Maar het gaat erom dat iemand die zichzelf respect zijn of haar gezondheid op de eerste plek zet. Want ze weten dat ze zonder hun gezondheid niet zo kunnen genieten van het leven als dat ze zouden willen.

7 Controle proberen te houden over relaties
Als je vrienden of een partner hebt die de controle probeert te houden over aspecten van jouw leven dan zouden alle alarmbellen in je hoofd moeten afgaan. Je zou nooit mogen toestaan dat iemand jou kan manipuleren en controleren. Jij verdient vriendschappen en relaties die je goed over jezelf laten voelen en die je laten groeien als persoon. Simpel gezegd: iedereen in je leven die meer naar beneden dan omhoog haalt kun je loslaten. Mensen met zelfrespect staan niet toe dat iemand anders de controle over hun leven krijgt.

8 Lui zijn
Tegenwoordig laten de meesten van ons zich het grootste deel van de tijd entertainen door onze smartphones, tables en computers. Hierdoor kunnen mensen hun motivatie verliezen om er op uit te gaan in de echte wereld. Maar elke zichzelf respecterend persoon zal nooit toestaan om lui te worden. Ze zullen blijven werken aan hun doelen en idealen en weten hoe ze zelf controle en discipline moeten inzetten om deze doelen te behalen.

9 Niet kiezen voor geluk
Te veel mensen nemen genoegen met wat ze denken dat ze verdienen, simpelweg omdat ze zichzelf niet hoog genoeg inschatten. Maar iemand met zelfrespect zal altijd de keuze maken die hen het gelukkigst maakt, wat ze ook moeten doen om daar te komen. Ze leggen zichzelf geen limieten op en ze blijven altijd geloven in het positieve.