Relaties

7 signalen dat je niet met de juiste partner bent

Geheimen voor een gelukkige relatie

Om te weten of je met de juiste partner bent is het belangrijk om eerst zelf te weten of jezelf de juiste partner bent. Dit betekent dat je moet leren om van jezelf te houden, moet weten hoeveel je waard bent en je in staat bent om jezelf te vervullen met liefde wat je kunt delen. Het is goed om jezelf af te vragen of je vervuld bent met liefde en of je dit kunt delen of dat je juist erg wanhopig op zoek bent naar liefde.

Als je op dit moment vooral liefde nodig hebt en er nog niet klaar voor bent om juist liefde te delen dan is het waarschijnlijk zo dat je relatie op dit moment nog niet klaar is voor jou. Je hoeft niet perfect te zijn voordat je een relatie kunt krijgen, maar het is wel belangrijk dat je van jezelf houdt en dat jij weet dat jezelf verantwoordelijk bent voor jouw geluk.

Wanneer je wel klaar bent voor een relatie en voldoende liefde hebt om te delen dan kun jij je afvragen of je met de juiste partner bent. Onderstaand zie je 7 signalen die erop wijzen dat je waarschijnlijk niet met de juiste partner bent:

1 Staat jouw partner ervoor open om dingen over zichzelf en over jou te leren?
Partners kunnen conflicten niet oplossen wanneer ze niet openstaan om te leren van dingen. De vraag die jij jezelf kunt stellen is: “Hoe reageert mijn partner als we een conflict hebben?”

Sommige mensen lijken vriendelijk en open totdat er iets misgaat, er een conflict ontstaat en ze gesloten zijn, erg boos worden of zich terugtrekken. En wanneer ze dicht klappen, hoe lang duurt het dan voordat ze weer open gaan? Open staan, ook tijdens conflicten, om dingen samen op te lossen is een belangrijk onderdeel van een liefdevolle relatie.

2 Accepteert jouw partner jou zoals je bent en kan hij zich in jou inleven?
Wanneer je merkt dat jouw partner niet empathisch is en zich niet in jou kan inleven dan is hij of zij niet de juiste partner voor jou. Het is zelfs zo dat het gebrek aan empathie een teken van narcisme is.

3 Voel jij je aangetrokken tot je partner? Vind je zijn geur prettig en ben je graag bij hem in de buurt?
Als je binnen 6 maanden nadat je met deze persoon bent begonnen met daten nog steeds geen chemie voelt dan is de kans groot dat dit er ook nooit zal komen. Deze persoon kan een goede vriend worden, maar waarschijnlijk geen romantische partner.

4 Wil jouw partner altijd gelijk hebben?
Altijd willen winnen en gelijk willen hebben is het tegenovergestelde van open naar elkaar zijn en is geen goede voorbode voor jullie relatie.

5 Hebben jullie gedeelde interesses?
Kunnen jullie bepaalde dingen samen doen? Of zijn er geen dingen die jullie samen leuk vinden om te doen?

6 Hebben jullie dezelfde normen en waarden?
Zijn jullie het eens over onderwerpen als financiën, voeding, sporten, netheid en punctualiteit?

7 Heeft jouw partner een verslaving die jij niet tolereert?
Alcohol? Drugsgebruik? Eten? Seks of porno? Gokken? Shoppen of videogames? Wanneer we echt van iemand houden dan houden we van wie ze in essentie echt zijn, maar we blijven allemaal mensen en de slechtste kant van jouw partner moet voor jouw nog wel te tolereren zijn. Verwacht niet dat je partner verandert. Wanneer je merkt dat je partner dingen doet die jij niet tolereert maar waarvan je blijft hopen dat het zal veranderen dan ben je niet met de juiste partner.

Onthoud dat we mensen aantrekken die qua zelfliefde ongeveer gelijk aan onszelf staan: zelfliefde of angst om verlaten te worden. Hoe beter jij bent in van jezelf houden, hoe groter de kans is dat jou een mooie gelijkwaardige partner aantrekt waarmee je een liefdevolle relatie kan opbouwen.

www.mindbodygreen.com