Relaties

8 signalen dat het tijd is om iemand los te laten

Weet wanneer het tijd is om iemand los te laten

1 Wanneer er wordt verwacht dat je iemand bent die je niet bent
Verander niet wie je bent voor iemand anders. Het is wijzer om iemand te verliezen, dan om iemand proberen vast te houden door je anders voor te doen dan je bent. Het is namelijk makkelijker om een gebroken hart te helen dan om een gebroken persoonlijkheid weer bij elkaar te zoeken. Daarnaast is het makkelijker om de ruimte te vullen van die persoon, dan om de ruimte in jezelf waar jij ooit zat te moeten vullen.

2 Iemand komt zijn beloftes niet na
Je verdient iemand die je helpt om verder te komen. Als iemand het tegenovergestelde is, omdat hij steeds zijn afspraken niet nakomt dan is het tijd om los te laten. Het is altijd beter om alleen te zijn dan om constant teleurgesteld te worden. Want als je niet op iemand kunt rekenen dan geeft dit heel veel onrust.

3 Je merkt dat je iemand bijna moet dwingen om van je te houden
We kunnen natuurlijk nooit iemand dwingen om van ons te houden. En zouden iemand nooit moeten smeken om te blijven als ze willen gaan. Want juist liefde gaat om vrijheid. Onthoud dat het einde van een liefde niet het eind van je leven is. Soms is er een reden dat de liefde je verlaat. Als iemand echt van je houdt dan zal die persoon je nooit een reden geven om hieraan te twijfelen. Iedereen kan in je leven komen en je zeggen hoeveel hij of zij van je houdt, maar je hebt iemand nodig die echt speciaal is om je te laten voelen dat hij van je houdt. Soms duurt het even voordat je de juiste persoon tegenkomt, maar het is het wachten waard.

4 Als een relatie alleen gebaseerd is op fysieke aantrekkingskracht
Een mooi gezicht of een mooi lichaam is aantrekkelijk. Maar de mensen die verder kijken, die kijken naar wat er in je hart zit dat zijn de mensen die je niet verlaten. Dat zijn de mensen die je accepteren, met al je imperfecties en eigenaardigheden.

5 Als iemand constant je vertrouwen schendt
Liefde betekent dat je iemand een mogelijkheid geeft om je pijn te doen, maar dat je erop vertrouwt dat de ander dit niet doet. Als je iemand vertrouwt dan kunnen er twee dingen gebeuren: je krijgt een levensles of je krijgt een vriend voor het leven. Wat er ook gebeurt, het is beiden positief.

6 Iemand heeft niet door hoeveel jij waard bent
Als jij jezelf aan iemand geeft die jou niet respecteert, dan geef jij een stukje van je ziel weg wat je nooit meer terug krijgt. Er komt een punt waarop je moet stoppen met het achterna lopen van mensen en je los moet laten. Als iemand jou in zijn of haar leven wilt dan vinden ze wel een manier om je daar toe te laten. Soms moet je loslaten en toegeven dat iemand niet voldoende om je geeft. Loslaten kan makkelijker zijn dan blijven vasthouden, vaak is het loslaten makkelijker dan we in eerste instantie denken. En denk je achteraf: “Waarom heb ik dit niet eerder gedaan?”.

7 Je krijgt nooit de kans om jouw mening te geven
Het is goed om je uit te spreken, jouw leven staat niet in dienst van anderen. Je hoeft niet iedereen altijd gelukkig te houden. Het leven gaat over eerlijkheid en het delen van mooie en minder mooie momenten met elkaar.

8 Jij wordt vaak gedwongen om je eigen geluk op te offeren
Als jij het toestaat dat anderen meer van je nemen dan aan je geven dan is de balans kwijt. Weet wanneer je moet stoppen met constant geven zonder iets terug te krijgen. Het is beter om alleen te zijn en je waardigheid te houden dan dat je in een relatie zit waarbij je constant je zelfrespect en waardigheid verliest.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Ook interessant: Waarom de vrouw die anderen heelt zelf vaak slechte relaties heeft