Geluk

Wees niet bang om dingen alleen te doen

Wees niet bang om dingen alleen te doen

Ik doe dingen alleen, ik ga alleen op avontuur. Ik ben de vrouw die je alleen koffie ziet drinken in een koffietentje. Ik ben de gene die zichzelf trakteert op een avondje alleen naar een restaurant en ik zit daar alleen en zonder schaamte. Ik ben de vrouw die alleen naar concerten gaat zonder zich ongemakkelijk te voelen. Ik zing de longen uit mijn lijf en heb een geweldige avond. 

Toen ik ouder werd realiseerde ik me dat dingen alleen doen geweldig is. Natuurlijk is het ook leuk om je te omgeven met andere mensen, maar soms onderschatten we hoeveel plezier we alleen kunnen hebben. Sommige mensen vinden het raar en zien dingen alleen doen als iets negatiefs. Ze denken dat alleen zijn gelijk staat aan niet sociaal zijn of geen vrienden hebben, maar dit stigma is verkeerd. 

-> 7 redenen waarom je meer tijd alleen zou moeten doorbrengen

Er zijn zo veel mensen die bang zijn om dingen alleen te doen of om het leven alleen te ervaren. Ik moet toegeven dat ik één van die mensen was en nu realiseer ik me dat ik zo veel heb gemist omdat ik bepaalde dingen niet alleen wilde doen. Als ik ergens naar toe wilde, een concert bezoeken, naar het strand of iets anders leuks dan vroeg ik een vriend of vriendin om mee te gaan. Maar als die ander dan niet wilde of kon, dan ging ik ook niet. 

Hierdoor liet ik me mentaal tegenhouden, terwijl ik nu op een punt in mijn leven ben beland dat ik me door niemand meer laat tegenhouden. Ik doe alles wat ik wil doen, ook als dit betekent dat ik dingen alleen moet doen. En ik kan je één ding vertellen er is geen fijner gevoel dan genieten van je eigen gezelschap. .

De afgelopen jaren ben ik dingen alleen gaan doen en ik heb de leukste dingen van mijn leven meegemaakt. Ik ben baan hiken, fietsen, skydiven, bungee jumpen en ik ben alleen gaan reizen. Ik heb geleerd om mijn eigen beste vriend te worden. Ik ben de vrouw die ervoor kiest om leuke dingen alleen te doen en ondertussen vind ik dit heel normaal. 

Het is gewoon zo dat niet iedereen wil doen wat jij wilt en dat niet iedereen dezelfde interesses heeft. Laat je niet tegenhouden omdat anderen niet met je mee willen gaan. Wees niet bang om dingen alleen te ondernemen. Voor veel mensen klinkt alleen erop uitgaan als iets engs en misschien zelfs als iets waar ze zich een beetje voor schamen. Maar dingen alleen ondernemen is absoluut niet iets om je voor te schamen. Het is juist bevrijdend, leuk, ontspannend en goed voor je geest. 

-> 13 dingen die alleen mensen die graag alleen zijn begrijpen

Wanneer je er alleen op uit trekt hoef je geen compromissen te sluiten. Je hoeft niet op anderen te wachten; je kunt dingen doen op jouw tempo en wanneer jij het wilt. De leukste dingen ontstaan wanneer je er alleen op uittrekt. Als je alleen dingen onderneemt dan staan je zintuigen op scherp. De kleuren van de bloemen lijken intenser, je hebt aandacht voor details, voor dingen die normaal aan je voorbij gaan. Als je dingen alleen doet dan heb je de tijd om je gedachten te orderen, om je leven te analyseren en om belangrijke beslissingen te nemen. Als je dingen alleen doet dan leer je op jezelf te vertrouwen, je weet dat je genoeg hebt aan jezelf en dit geeft je zelfvertrouwen. 

Doe daarom alle dingen die je wilde doen, maar niet hebt gedaan omdat je niemand had om het mee te doen. Ga naar dat museum, bezoek dat lunchtentje, ga pannenkoeken eten en maak die reis. Wat het ook is wat je wilt, doe het! Mis geen mooie dingen! Ga erop uit en leef, geniet van je eigen gezelschap en wees in je uppie heel gelukkig! 

-> Slimme mensen kunnen volgens onderzoek goed alleen zijn

 Mitzi J Hernandez voor Thoughtcatalog.com