Relaties Single

Hoe je kunt herstellen na een relatie met een narcist

Hoe je herstelt na een relatie met een narcist

Er zijn veel vrouwen die over een relatiebreuk heen proberen te komen en die verder proberen te gaan. Maar wanneer je probeert te helen na een breuk met narcist dan kan die weg wat langer en zwaarder zijn. Wanneer je een relatie hebt gehad met een narcist was er nooit rust in de relatie. Je was nooit genoeg. Jij kreeg altijd de schuld. Je werd gemanipuleerd en je eigenwaarde heeft een flinke klap gekregen. Bovendien kreeg je het gevoel dat jij degene was die ‘gek’ was.

Maar je bent niet gek, je bent niet de schuldige, je bent helaas het slachtoffer. Wanneer een relatie met narcist eindigt dan eindigt deze vaak slecht. Of dat de narcist jou nou heeft laten vallen of dat jij hem op de zoveelste leugen hebt betrapt en jij de kracht hebt gevonden om weg te gaan. Het blijft moeilijk om te helen na zo’n heftige relatie. Onderstaand tref je 3 punten aan die je kunnen helpen bij het herstellen na een relatie met een narcist:

-> 10 dingen die gebeuren als jij een goede man ontmoet na een narcistische relatie 

1 Misschien vertelt jouw ex je ook wel dat alle problemen in jullie relatie jouw schuld waren – en jij geloofde hem. Wanneer je gelooft dat jij de bron van alle problemen was dan geloof je ook dat jij hem kunt helpen. Je kunt veranderen, jij kunt de persoon worden die hij nodig heeft zodat hij weer bij je terugkomt.

Niks daarvan is waar. Wat je ook doet, hoe jij jezelf ook aanpast en verandert, het zal nooit genoeg zijn. Het wordt tijd dat jij je op jezelf focust, jij moet je kracht en zelfvertrouwen terugkrijgen zodat je in je volgende relatie weer echt liefde kant ervaren.

2 Wanneer je een romanticus bent dan zie je het goede in mensen en dan zie je wie ze zouden kunnen zijn en niet wie ze nu zijn. Je kunt zelfs meer potentieel in je partner dan in jezelf zien. Wanneer je een relatie hebt gehad met een narcist dan heb je hem misschien onbewust en onterecht op een enorm voetstuk geplaatst.

Doe je roze bril af en kijk hoe hij echt omgaat met anderen, wanneer je wat afstand hebt genomen kun je dingen vaak duidelijker zien. Observeer zijn gedrag en zie hoe hij werkelijk is en niet hoe jij hem graag wilt zien.

-> Een narcist in je leven gehad? Zo kun je ermee om gaan

3 Je wilt het misschien goed afsluiten maar dit lukt niet. Wanneer een relatie met een narcist eindigt dan ben je geneigd om te willen begrijpen wat er mis is gegaan. Je wilt de pijn die je voelt verklaren. Maar een narcist kan jouw pijn en verdriet niet begrijpen, hij kan zich niet inleven en hij heeft geen empathie. Je hoeft je best niet te doen om jezelf nog beter te verwoorden, om harder te praten of dingen nog duidelijker uit te leggen want een narcist zal je toch nooit echt verstaan.

Wanneer je een relatie met een narcist eindigt moet je aan jezelf gaan werken en wordt het tijd om te herstellen. Probeer een soortgelijke partner te vermijden, doorbreek deze cirkel en kies voor jezelf. Jij bent goed genoeg, jij mag er zijn en jij verdient een leuke en goede partner! Laat je niet naar beneden halen door een narcist en wees niet bang om hulp van een professional in te schakelen als je er zelf niet uitkomt.

Gerelateerd: 10 manieren waarop narcisten proberen om je manipuleren

Bron Mindbodygreen.com Foto Thistimetomorrow.com