Relaties

Een narcist in je leven (gehad)? Zo kun je ermee om gaan

narcist

Als je in je leven te maken hebt gehad met een narcist dan weet je hoe zwaar het is. Of het nou gaat om een ex, een collega of een familielid, een narcist kan ervoor zorgen dat jij volledig uitgeput en leeggezogen bent. Een narcist kan je volledig van je stuk brengen en je al je zelfvertrouwen afnemen. Gelukkig ben je niet de enige die te maken heeft (gehad) met een narcist. Daarom hebben we hieronder een aantal artikelen over narcisme op een rij gezet. Zodat je weet dat je niet alleen bent, hopelijk heb je er wat aan!

1. 9 signalen dat je te maken hebt met een narcist
Narcisme is een persoonlijkheidsstoornis waarbij men een diepe adoratie nodig heeft en een gebrek aan empathie voor anderen heeft. En wanneer je ooit verliefd bent geworden op een narcist dan weet je hoe pijnijk dit kan zijn. Maar hoe weet je nou dat je te maken hebt met een narcist?
-> 9 signalen dat je te maken hebt met een narcist

2. Waarom hooggevoelige mensen vaak narcisten aantrekken
De uitdaging die veel hooggevoelige mensen hebben is dat zij hun kracht te snel weggeven. Hooggevoelige mensen zullen andere mensen vaak eerst helpen en zetten hun eigen verlangens opzij, deels omdat zij intuïtief weten wat anderen van ze willen. Eigenlijk de ideale prooi van een narcist.
-> Waarom hooggevoelige mensen vaak narcisten aantrekken

3.  Hoe het echt is om bij een narcist weg te gaan
Wanneer je een relatie hebt met een narcist dan draait alles om hem (of haar). Het is verwarrend, uitputtend en moeilijk om voet bij stuk te houden.
-> Hoe het echt is om bij een narcist weg te gaan

4. Hoe kun je herstellen na een relatie met een narcist?
Wanneer je een relatie hebt gehad met een narcist was er nooit rust in de relatie. Je was nooit genoeg. Jij kreeg altijd de schuld. Je werd gemanipuleerd en je eigenwaarde heeft een flinke klap gekregen. Maar je kunt herstellen:
-> Hoe kun je herstellen na een relatie met een narcist?

5. 10 manieren waarop narcisten proberen om je te manipuleren
Maar wanneer je vermoedt dat je te maken hebt met iemand die dit gedrag vertoont dan is het belangrijk om de eerste signalen te herkennen van hun slimme maar pijnlijke tactiek. Narcisten hebben meerdere karaktertrekken maar de belangrijkste is egoïsme..
-> 10 manieren waarop narcisten proberen om je te manipuleren