Geluk

8 praktische dingen om lekker los te laten

8 praktische dingen om los te laten

Geloof me, dit gaat opluchten!

1 Je altijd maar verplicht voelen om naar elke verjaardag gaan
De dochter van je sportmaatje is jarig, dus natuurlijk moet jij langskomen met een cadeau. Ook al moet je eigenlijk nog 100 andere dingen doen en heb je hier helemaal geen tijd voor. Je hoeft niet altijd naar elke verjaardag van al je buren, kennissen en familie. Laat het los, sla een keer over als je geen tijd hebt of trek een grens van mensen naar wie je toe gaat. Gaat je veel tijd en geld schelen!

2 Eerst allerlei klusjes moeten doen voordat je van jezelf mag zitten
Oké, je wilt wel even lekker met je benen omhoog zitten, maar je moet de was opvouwen, de ramen nog lappen, de bladeren nog uit de tuin halen of de keukenkastjes opruimen. KAN ALLEMAAL WACHTEN. Je mag gewoon even lekker gaan zitten. Benen omhoog, boekje, kopje thee erbij, heerlijk!

3 Je lijn
Een dikke streep is ook een lijn. Natuurlijk moeten we opletten met wat we eten en is onze gezondheid belangrijk. Maar het is belachelijk om te denken dat je alleen met een maatje 36 of 38 gezond bent. Dus blijf sporten en gezond eten, maar geniet alsjeblieft ook van dat heerlijk gebakje, dat glaasje wijn (of 2) en die nootjes en kaasjes. Je leeft maar 1 keer en je wordt echt niet gelukkiger als je eindelijk in maatje 38 past. Geniet gewoon van de lekkere dingen!

4 Het mooie plaatje op social media
Ja hoor, als we alleen naar social media kijken dan leven we bijna allemaal in een perfecte wereld. Lieve kinderen die altijd luisteren en die leuk gekleed zijn. Relaties die altijd gezellig en sprankelend zijn en vakanties waar het nooit regent en niemand elkaar de hersens inslaat na de 5de dag rot weer. Klopt natuurlijk niets van, want ieder huis heeft zijn kruis. Maar weet dat jij hier niet aan mee hoeft te doen. Want jij hoeft niet constant leuke plaatjes te plaatsen omdat je ‘vrienden’ dit ook doen, laat het los en leef lekker je eigen leven!

5 Altijd maar leuke dingen moeten doen
Het is weekend of vakantie dus jij gaat met je kids naar de indoor speeltuin, naar de bioscoop, naar het bos en naar een museum. Zo ben je toch bekaf tegen de tijd de kinderen weer naar school gaan? Laat die kinderen lekker gaan. Laat ze zich maar vervelen, moest jij toch ook vroeger van je moeder. Niks mis mee en een stuk relaxter voor jou als je gewoon thuis af en toe een filmpje opzet!

6 De moedermaffia
Ze noemde een vriendin laatst de moeders op het schoolplein en ik vond het een topbenaming! Moeders die altijd maar de concurrentie met andere moeders aangaan en die mega perfectionistisch zijn, gek word je ervan. Mijn sophie’tje kan het alfabet al in het Chinees, mijn Mees kan al saxofoon spelen, mijn Emma gaat straks naar het gymnasium.. ja en? Lekker belangrijk. Jij bent al heel blij als jij jouw kinderen in schone kleren en met volle buikjes op tijd op school aflevert. En dat jij er dan nog uitziet als een vogelverschrikker boeit helemaal niets. Laat die opscheppers lekker in hun eigen sop gaarkoken en laat hun mening lekker los!

7 Mega gezond eten
Oké wijn is de duivel, oh nee suiker is de nieuwe duivel, iedere ochtend staat de blender herrie te maken omdat je groene smoothies voor het hele gezin maakt en je bent hopelijk op zijn minst wel flexitarier toch? Super nobel en mooi allemaal, maar als gewoon mens toch bijna niet te doen! Het zou voor iedereen heel goed zijn om super gezond te leven, maar give yourself (en je kinderen) a break. Het is niet het einde van de wereld als je een keer niet zelf kookt en de snackbar binnenstapt omdat je geen tijd hebt, te moe bent of gewoon echt geen zin hebt om te koken. Denk om jezelf, maar maak het jezelf niet te moeilijk!

8 Pseudo intelligente gesprekken
Eh ja ik vind het ook heel erg wat er aan de hand is in Timboektoe en ja die financiële markten, oh is de beurs is weer 4 punten gezakt…? Van die gesprekken met mensen die altijd maar ergens over moeten gaan, terwijl jij het liever over die nieuwe romantische komedie, nieuwe schoenen, vakanties of een serie op tv hebt. Zo vermoeiend om altijd van die pseudo intelligente gesprekken te moeten voeren. Ik zou zeggen: stop er lekker mee. Geef gewoon toe dat je er de ballen verstand van hebt en dat je dat helemaal prima vindt. Maakt je avond een stuk leuker!

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Ook interessant: Waarom jij je ‘bucket list’ moet inwisselen voor een ‘fuck it list’