Relaties

10 dingen die gebeuren als jij een goede man ontmoet na een narcistische relatie

10 dingen gebeuren als jij een goede man ontmoet na een narcistische relatie

Als je verliefd wordt op een narcist dan is hetgeen wat jullie het meest gemeen hebben het feit dat jullie beiden van dezelfde persoon houden… Wanneer de relatie dan over is, is het niet het zwaarste dat de relatie over is, maar dat jij jezelf opnieuw moet aanleren wat een gezonde relatie is. Want een nieuwe relatie na een relatie met een narcist is soms best lastig.

Als je een relatie met een narcist hebt dan is het moeilijk om te zien welk effect dit op je heeft. Dit wordt vooral duidelijk als je na deze relatie weer gaat daten. Als je een relatie met een narcist hebt dan is het jouw rol om de ego van je partner te strelen, om jouw behoeftes en verlangens altijd aan de kant te schuiven en om altijd op de tweede plek te komen.

Na zo’n relatie moet jij je eigenwaarde weer terugvinden en heb jij een hoop bagage wat je meeneemt naar je nieuwe relatie. Want zelfs als je niet meer met de narcist samen bent dan blijft zijn (of haar) effect nog lang merkbaar.

Je hebt daarom een speciaal persoon nodig die jou laat zien wat je altijd al verdiende..

1 Hij heeft vertrouwen in je
Jouw zelfvertrouwen heeft een enorme klap gekregen. Niet alleen twijfel je aan anderen, maar je twijfelt ook, door de keuzes die je hebt gemaakt, aan jezelf. Zal deze persoon me ook belazeren? Maar jouw twijfel wordt bestreden met het vertrouwen wat jouw nieuwe partner in je heeft.

2 Hij werkt eraan om jouw vertrouwen te winnen
Je vorige relatie was niet gebaseerd op vertrouwen, het was gebouwd op onstabiele intense emoties waarbij alles altijd jouw schuld was. Waar vreemdgaan (als dit gebeurde) het resultaat was van jouw gedrag. Waarbij de momenten dat je partner door het lint ging kwam omdat jij iets verkeerds deed. Je vertrouwde je partner niet omdat de hele relatie gebouwd was op onzekerheid.

Maar met deze nieuwe man (of vrouw) in je leven is het anders. Hij is geduldig, aardig en hij verwacht niet dat je hem direct vertrouwt, nee hij werkt eraan om jouw vertrouwen te winnen. Wanneer je leert om hem te vertrouwen leer je ook om weer een beetje op jezelf te vertrouwen.

3 Hij is altijd aardig
Bij je ex wist je nooit wanneer zijn gedrag zou veranderen. En hoewel hij niet altijd aardig was, was hij heel charmant als hij wat goed te maken had. Het gebrek aan balans liet jou vol verwarring achter. Het is verdrietig om te merken dat in je nieuwe relatie het zo onwennig voelt als iemand gewoon aardig voor je is.

-> 10 manieren waarop narcisten proberen om je te manipuleren

4 Je nieuwe partner wil horen wat jij te zeggen hebt
Elk gesprek wat je met je ex had ging uiteindelijk weer over je ex. Maar nu merk je dat je het over jezelf hebt en dat iemand naar je wil luisteren. Iemand die vragen stelt en meer over je te weten wil komen. Hij wil je verleden leren kennen en hij wil niet dezelfde fouten maken die anderen voor hem hebben gemaakt.

5 Hij geeft het toe als hij iets fout hebt gedaan
Je bent waarschijnlijk zo gewend aan sorry zeggen, ook al was het niet jouw fout dat je het niet eens meer doorhebt. Je bent gewend geraakt aan de ruzies en het schreeuwen, waarbij iemand altijd boos de deur uit liep. Het giftige aan deze relaties is dat deze achtbaan van emoties normaal wordt en hoe zeer je het ook haat, je raakt er ook aan verslaafd.

Maar in je nieuwe relatie raken dingen niet zo oververhit en is je nieuwe partner in staat om dingen uit te praten en zelfs toe te geven dat hij of zij fout zat.

6 Hij verwent je
Je deed altijd zo hard je best voor je ex, maar wat je ook deed, het was nooit genoeg. Daarnaast kreeg je nooit eens wat terug, alleen maar loze beloftes. Nu is er iemand die bloemen voor je meeneemt omdat je weet dat je daar blij van wordt. Die je er constant aan herinnert wat jij verdient. Iemand die net uit een narcistische relatie komt verwacht niet veel van zijn of haar nieuwe relatie. Je verwachtingen zijn zo laag dat het je hart er van breekt als je er van een afstandje naar kijkt.

7 Hij is bescheiden
Hij schept niet op en zijn ego is niet gigantisch. Hij schept niet op over de dingen die hij heeft bereikt. Hij is vooral trots op jou, iets wat je totaal niet gewend bent.

8 Hij is positief en in balans
Narcisten worden gedreven door negativiteit en drama. Maar nu heb je een relatie zonder issues en problemen en realiseer je je hoeveel gelukkiger je nu bent.

9 Hij manipuleert je niet
Narcisten zijn de koningen van de controle. Omdat er delen van hun leven zijn waar ze geen controle over hebben, proberen ze jou te controleren. Je liep bij je ex altijd op eieren, hij gebruikte woorden die je kwetsten en die je een slecht gevoel gaven. In je nieuwe relatie wordt jou niet steeds een schuldgevoel aangepraat. Je kunt gewoon in harmonie leven zonder altijd op scherp te staan.

10 Hij leert je wat echte liefde is
Je realiseert je nu dat je jezelf niet hoeft op te offeren voor de liefde. Er is iemand die ook aan jouw behoeftes wil voldoen en die jouw gezelschap heel erg waardeert. Liefde is zeggen: “Ik hou van je” en je geen zorgen hoeven maken of je het wel terughoort.

Eindelijk weet je hoe echt liefde voelt. En hoewel het effect van je ex invloed heeft op de persoon die je vandaag de dag bent, ben je eindelijk iemand tegengekomen die je wel goed behandelt. Je begint je af te vragen hoe je deze dingen in het verleden ooit hebt getolereerd.

Maar weet dat er een sterke vrouw nodig is om te kunnen houden van een narcist. Maar je hebt een hele sterke vrouw nodig die uit een relatie van een narcist weg kan lopen en nieuwe relatie aan gaat. Je zult nooit de sorry krijgen die jij verdient, maar je zal wel rusten als jij jezelf kunt vergeven.

Ook interessant: Waarom hooggevoelige mensen vaak narcisten aantrekken

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Thoughtcatalog.com