Relaties Single

Mijn 3 tips om te accepteren dat je nog alleen bent

mijn 3 tips om je niet eenzaam te voelen
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Single zijn. De één vind het fantastisch de ander wil zo snel mogelijk weer van deze status af en vind er niets aan. Ik hoorde bij de laatste groep. Ik was op een gegeven moment 32 jaar oud en was super bang dat ik voor altijd alleen zou blijven. Op dat moment was dat denk ik mijn grootste angst: dat niemand mij ooit leuk genoeg zou vinden om zijn leven mee te delen. Uiteindelijk is het allemaal meer dan goed gekomen en ben ik de leukste man tegengekomen die er bestaat (thank god for Tinder:)) en ben ik echt super gelukkig. Maar geloof mij, ik kan me echt nog wel indenken hoe ik me voelde toen ik alleen was en me ook echt heel alleen voelde.

Ik was ook altijd zo verbaasd als ik hoorde van andere vrouwen die het fijn vonden om vrijgezel te zijn, “Hoe dan?” dacht ik dan.. hoe kunnen zij nou wel blij zijn en ik niet? Wat blijkt ik kon het wel! Ook ik heb geleerd om gelukkig te zijn met mijn vrijgezellen bestaan. En natuurlijk, het moment dat ik er helemaal vrede mee had kwam ik Bart tegen, het eeuwen oude cliché: als je gelukkig bent met jezelf dan kun je ook gelukkig zijn met iemand anders was bij mij zeker waar…

Hoe ik dan heb geaccepteerd dat ik single was?

1 Leef in het nu
Ik zette alles onbewust on hold. Ik wilde een nieuw bed, maar dat kocht ik niet want stel nou dat ik iemand zou tegenkomen en dan had ik net een nieuw bed en dan zouden we gaan samenwonen en dat zou zonde van het geld zijn… Ik wilde eigenlijk mijn appartementje opknappen, maar stel nou dat…. Super suffe voorbeelden, maar het geeft wel aan dat ik altijd maar met de toekomst bezig was. Want stel nou dat ik iemand zou tegenkomen, dan zou dit of dat kunnen gebeuren… stel, stel, stel. Nou stel nou dat je over 3 jaar pas iemand tegenkomt en dan lig je dus 3 jaar op een slecht matras! Zorg goed voor jezelf, doe de dingen die jij wilt doen en doe ze nu.

2 Vind je eigen bezigheden
Ik ben best een behoorlijke huismus, vind het het heerlijk om thuis te zijn. Maar toen ik vrijgezel was vond ik het vreselijk om alleen thuis te zijn, ik was namelijk niet alleen alleen: ik was eenzaam. En ik dacht de hele tijd: iedereen doet nu leuke dingen met haar vriendje en ik ben maar alleen (yep, een flink portie zelfmedelijden was mij niet vreemd). Dat gedrag gaat natuurlijk nergens over, het brengt je alleen maar verdriet.

Dus ging ik hobby’s zoeken, dingen die ik echt leuk vond om te doen. In mijn geval dus, op zaterdagochtend naar de bibliotheek om nieuwe boeken te zoeken, op een naaiclubje gaan, koken en me aansluiten bij een hardloopclubje. En ik verveelde me niet meer in de weekenden. Ik maakte nieuwe baksels, ging in het weekend rennen met mijn nieuwe vrienden van mijn hardloopclubje en vermaakte me prima achter mijn naaimachine en met mijn ‘nieuwe’ boeken.

3 Leer jezelf kennen
Dat is natuurlijk een heftige uitspraak, maar wel een belangrijke. Want het is belangrijk om jezelf te leren kennen. Wat vind jij leuk? Waar liggen jouw grenzen? Wat zoek jij eigenlijk in een man? Wat vind jij belangrijk in een relatie? Super belangrijke vragen waar ik eigenlijk geen antwoord op had. Ik wilde vooral heel graag een vriendje en was me niet zo goed bewust van mijn eigen rol en mijn eigen mening. Mega valkuil want hierdoor verloor ik me snel in nieuwe relaties en trok ik niet de leukste mannen aan.

Dus neem nu de tijd om voor jezelf uit te zoeken wat jij belangrijk vindt. Ga lekker daten (online of via een app op je telefoon kun je heel laagdrempelig afspreken met leuke mensen). Zie deze dates als: 1 leuke tijdsbesteding en 2 als leermomenten. De eerste keer is misschien eng, maar het kan ook als de klik er niet is gewoon heel gezellig zijn.

Als jij, net zoals ik toen, ook ongelukkig bent met het feit dat je nog vrijgezel bent. Dan wil ik je zo graag meegeven dat het echt wel goed komt! Jij bent super bijzonder, want er is maar 1 jij op deze wereld! Wees daar trots op! Wees trots op je ‘gekke’ kanten. Schaam je niet langer voor je ‘gekkigheidjes’ er is vast iemand die nu opzoek is jou. Iemand die jouw gekkigheidjes juist heel leuk vindt en iemand die dezelfde normen en waarden heeft als jij. Neem geen genoegen met minder en onthoud echt dat jij het waard bent om heel veel van gehouden te worden!!!

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie