Geluk

10 gewoontes waar gelukkige mensen altijd prioriteit aan geven

10 gewoontes waar gelukkige mensen prioriteit aan geven

Sommige gewoontes zorgen ervoor dat je productief blijft terwijl ze er ook voor zorgen dat je leven leuker wordt. Dat zijn de gewoontes waar je prioriteit aan moet geven:

1 Je gezondheid verbeteren door regelmatig te sporten, gezond te eten en goed te slapen
Deze 3 dingen zijn fundamenteel voor je mentale, fysieke en emotionele welzijn. Door aandacht te schenken aan de dingen die je eet, ervoor te zorgen dat je voldoende slaap krijgt en door fysiek actief te blijven zul je ver komen in het verbeteren van je gezondheid en je vitaliteit, nu en in de toekomst.

2 Het bewust opbouwen van goede relaties met mensen die waarde aan je leven geven
Wanneer persoonlijke en zakelijke levens druk worden, wordt het makkelijk om minder contact te hebben met de mensen waar je om geeft. Maar juist de goede relaties met anderen geven betekenis aan ons leven. Het is belangrijk dat je tijd neemt voor het opbouwen van deze relaties, zelfs als dit wat planning en tijd kost. Merk je dat je het lastig vindt? Je mag om hulp vragen, zo kun je bijvoorbeeld een training persoonlijke ontwikkeling volgen om te groeien als persoon.

3 Je passies
Wat je ook leuk vindt om te doen – muziek maken, schrijven, schilderen, sporten, wandelen – maak er tijd voor. Als je werkt en een gezin hebt dan is het makkelijk om de dingen te vergeten die je plezier geven. Maar juist deze activiteiten heb je nodig om te ontspannen en te groeien.

4 Werken aan jezelf
Vaak hebben zelfs de meest gelukkige mensen ooit aan zichzelf gewerkt. Soms heb je professionele buitenstaander nodig die je kan helpen om je door je emotionele barrières te gaan. Een coach die je zelf inhuurt of die je via je werk krijgt kan je helpen om te groeien als persoon. Als je investeert in zelf-ontwikkeling investeer je in je toekomst.

5 Dankbaarheid
Als je niet dankbaar kan zijn voor de dingen die je nu in je leven hebt dan wordt het lastig om echte vreugde te kennen. We kunnen dankbaar zijn voor de zon, de vogels die je hoort fluiten of kind wat je hoort lachen. Wat je ook bereikt het zal nooit genoeg zijn om je dorst te lessen, daarom is het zo belangrijk om de kleine dingen te vieren. Sta het toe dat je hart lacht.

6 De balans vinden tussen de dingen die moeten en de spontane dingen die je blij maken
Discipline zorgt ervoor dat je succesvol bent, maar bezittingen creëren geen geluk. Geluk zit hem in kleine dingen. Genieten van je vrienden of familie, tijd nemen voor elkaar. Als je altijd maar aan het werk bent of vooruit kijkt naar je volgende project ben je niet instaat om ook de spontane dingen in je leven toe te laten. Balans is belangrijk.

7 Compassie
Zorg voor compassie , niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen als er fouten worden gemaakt of niet aan verwachtingen wordt voldaan. Als jij maar compassie voor jezelf kunt opbrengen, heb je ook meer empathie voor anderen. Wat de wereld een stukje mooier maakt.

8 Leren van fouten en tekortkomingen
Je maakt fouten en je bent niet perfect. Fouten maken hoort bij het leven, ze maken deel uit van je leerproces. Geef ze daarom niet meer macht dan ze verdienen en sta gewoon weer op als je onderuit bent gegaan.

9 Reizen en tijd doorbrengen in de natuur
Zorg ervoor dat je niet altijd op scherp staat, dat je niet altijd prikkels om je heen hebt. Het is heel belangrijk om af en toe los te komen en om te relaxen in de natuur.

10 Wees flexibel
Niets blijft zoals het is, het leven verandert altijd. Het beste is om een flexibele houding te hebben en om mee te bewegen met de verandering die het leven voor ons in petto heeft. Om te groeien als persoon heb je een bepaalde mate van flexibiliteit nodig!

Verspil je kostbare tijd niet aan slechte gewoontes die niets toevoegen aan je leven. Ontdek in plaats daarvan hoe jij je leven mooier kunt maken en hoe jij in jezelf kunt investeren.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

inc.com