Geluk

5 manieren om weer blij te zijn met je leven

5 manieren om weer blij te zijn met je leven

1 Kijk terug en zie hoe ver je bent gekomen
Sta jezelf van tijd tot tijd toe om terug te kijken op je leven en vergelijk jezelf dan met de persoon die je nu bent. Realiseer je dat jij die zware periodes hebt overleefd en dat je nu hier staat. Waardeer waar je nu staat in het leven en wees dankbaar voor de manier waarop je hart in staat is om te helen. 

Zie in dat je dat je gebroken hart is geheeld, dat je mensen hebt vergeven die je onrecht hebben aangedaan en dat je obstakels bent overkomen. Wees trots op wie je nu bent en realiseer je dat sterker bent dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

2 Koester de mensen die in je leven zijn en hier willen blijven ipv mensen na te jagen die eigenlijk weg willen
In plaats van mensen te smeken om te blijven kun je je aandacht beter richten op de mensen die blijven zonder dat het ze wordt gevraagd. Als mensen je negeren of het contact verbreken dan kun je ze beter loslaten en je focussen op de mensen die willen blijven. De mensen die bedoeld zijn om in je leven te blijven zullen blijven, hoe cliché dit ook klinkt. Laat de rest los en leef je leven in plaats van te wachten tot ze terug komen.

3 Accepteer de nare dingen waar je geen controle over hebt of had
Om weer blij te kunnen zijn met je leven moet je het allereerst accepteren zoals het is. Soms is het het beste om dingen niet te forceren en gewoon te kijken wat het leven je te bieden heeft. Als je je focust op de dingen die niet voor jou waren bedoeld dan kan het leven zwaar zijn. Sta jezelf daarom toe om los te laten en zo ruimte te maken voor de dingen die nog niet zijn gebeurd. 

Vaak gebeuren de goede dingen als je het niet verwacht, dus leef je leven, geniet, grijp kansen, laat je verrassen en laat dingen waar je geen controle over hebt los.

4 Heb vertrouwen in jezelf en het leven
Natuurlijk mag je geloven en vertrouwen hebben in andere mensen, maar heb vooral vertrouwen in jezelf. Want andere mensen kunnen je de ene dag de wereld beloven, maar morgen hun beloftes weer vergeten zijn. Geloof daarom in mensen, maar houd zelf de touwtjes van jouw leven in je eigen handen. Accepteer het feit dat je niet altijd op anderen kunt vertrouwen en dat je je verwachtingen misschien moet bijstellen. Vertrouw in plaats daarvan op jezelf en op het feit dat dingen lopen zoals ze moeten lopen.

5 Wees blij met jezelf
Wees aardig voor jezelf. Vergeef jezelf voor de fouten die je maakt en stop met jezelf de schuld geven als dingen niet lopen zoals je wilt. De liefde en zorg die jij jezelf geeft is oneindig veel meer waard dan alle liefde die je ooit kunt ontvangen van andere mensen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?