Relaties

Als je hield van een slechte man…

Als je hield van een slechte man…

Giftige relaties spelen met je hoofd.. je wilt dat hij weggaat, je kijkt hoe hij wegloopt, je voelt je verward en afgewezen, maar ook content en tevreden. Het is een achtbaan van emoties waar je bijna dagelijks met vol overgave instapt. Een relatie met een slechte man houdt in dat je dagelijks met zo veel tegenstrijdigheden met dealen. Je houdt van hem en je haat hem. Je wilt weg, maar je kunt niet zonder hem. Hij behandelt je vreselijk slecht en hij behandelt je als een prinses. Hij laat je waardeloos en onzeker voelen en hij geeft je het gevoel dat je de mooiste vrouw op aarde bent. 

Je wordt aan alle kanten gemanipuleerd en hoewel je pijn hebt kun je niet stoppen. Want het meest verwarrende aan een relatie met een slechte man is toegeven aan jezelf dat je houdt van iemand die je pijn doet. Het moeilijkste is een einde maken aan deze relatie. Niet omdat je niet meer wilt, maar omdat je emotioneel zo moe en leeggezogen bent dat je wel moet stoppen. 

En dan komt de volgende stap, de onzekerheid, de stilte, de rust en dus de tijd om na te denken. Want kun je iemand haten om de manier waarop hij je heeft behandeld en toch dankbaar zijn voor het feit dat hij in je leven was? Kun je vrede maken met jezelf omdat je hebt toegestaan dat iemand je zo kapot heeft gemaakt? Kun je nog van jezelf houden nadat iemand je zelfvertrouwen heeft vermorzeld?

Ja dat kan, want dit lag absoluut niet aan jou. Jij bent iemand met een goed hart, iemand die liefdevol en vol vertrouwen in het leven staat en het enige wat jij hebt gehad is pech. Pech dat je deze man bent tegengekomen. Pech dat jij jou heeft uitgekozen als zijn slachtoffer. Pech dat je iemand bent tegengekomen die misbruik heeft gemaakt van jouw goedheid en vertrouwen. 

Maar laat het een les zijn. Laat het een les zijn om voortaan je grenzen aan te geven en om voor jezelf op te komen. Leer weer van jezelf houden en je zult zien dat er straks iemand komt die jouw liefde wel waardeert. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?