Relaties

Hoe je weer verliefd op elkaar wordt, tips van de experts! Deel 2

hoe je weer verliefd wordt

Verras elkaar
Om het gevoel van verliefdheid weer opnieuw te beleven is het belangrijk om dingen te vinden die dit gevoel triggeren. Dit verliefde gevoel kun je oproepen door elkaar af en toe te verrassen. Je kunt elkaar bijvoorbeeld ‘ontvoeren’ naar iemands lievelingsrestaurant, een verrassingsweekend weg plannen, een uitje regelen of een nachtje in een hotel kan al veel voor jullie relatie betekenen. Je kunt natuurlijk het lievelingsgerecht voor je partner als verrassing klaarmaken. Het hoeft niet groot te zijn, het gaat om de verrassing en dus om het gebaar.

Ontwikkel je eigen interesses
Liefde gaat niet altijd alleen maar over het moment waarop je samen bent. Een deel van de liefde tussen twee mensen heeft ook te maken met wat ze doen en hoe ze zich gedragen als ze niet bij elkaar zijn. Het is heel belangrijk ook tevreden en gelukkig te zijn met je eigen leven. Wanneer jij het bijvoorbeeld leuk vindt om aan yoga te doen, te paardrijden, te kleuren of te schilderen dan hoeft jouw partner daar helemaal niet in mee te gaan. Maar als je dan weer thuis komt van jouw activiteit dan bruis je waarschijnlijk van de energie en ben je enthousiast, iets wat heel aantrekkelijk is voor je partner.

Observeer de passies van je partner
Zoals het belangrijk is dat jij een hobby of een passie hebt is, is het belangrijk dat ook je partner zijn eigen activiteit heeft. Wanneer jij je wilt herinneren waarom je verliefd werd op je partner dan is het goed om je partner te zien als hij enthousiast en passievol over iets is. Dus als hij vissen erg leuk vindt dan is mooi om te zien hoe enthousiast hij daarvan wordt. Want je partner levendig en vol energie zien is enorm aantrekkelijk!

Creëer iets samen
Naast je individuele passies is het ook handig om samen iets te hebben wat jullie beide leuk vinden om te doen. De stellen die het het langste volhouden zijn over het algemeen de stellen die stellen die samen iets creëren. Vaak gaat het om het samen opvoeden van jullie kinderen, maar het kan ook over een bedrijf, een liefdadigheid of een project in huis gaan. Zoek iets waar jullie beide interesse in hebben, wanneer je samen aan iets bezig bent wat je beide leuk vindt zal jij je partner in een nieuw licht zien.

Ga eens op een dubbel date
Je hoeft jullie quality time niet altijd 1 op 1 door te brengen. Het is zelfs zo dat af en toe vrienden uitnodigen jullie kunnen helpen om jullie gevoel voor elkaar te verstevigen. Uit een studie uit 2014 is gebleken dat stellen die op een dubbel date gingen zich naderhand beter over hun relatie voelden en meer romantische gevoelens voor elkaar hadden. Het blijkt dat wanneer jij je partner ziet communiceren met anderen dit jou kan herinneren aan de dingen die je zo leuk aan hem vond en waarom je verliefd op hem bent geworden. Ook het elkaar prijzen in gezelschap (vertellen over de promotie van je partner of trots zijn op klus die hij in huis heeft gedaan) kan een goede impuls voor de relatie zijn.

Flirt met elkaar
Je gelukkig voelen in een lange relatie heeft onder andere te maken met het gevoel dat iemand er altijd voor je zal zijn. Wat er ook gebeurt, je weet dat er iemand is die je opvangt. Maar tegelijkertijd hebben we ook behoefte aan spanning en mystiek. De uitdaging is om beide dingen met 1 persoon te hebben. En om dit te bewerkstelligen kun je met elkaar blijven flirten, zoals je dit deed toen je elkaar net leerde kennen. Dus stuur eens een spannend smsje naar je geliefde (hoe raar dit de eerste keer ook aanvoelt), plaag elkaar of toon wat meer affectie.