Ontspanning Relaties

Herfst inspiratie: 9 date-ideeën 

8 dingen die niet goed zijn voor je relatie
Tessa Brik
Geschreven door Tessa Brik

Terwijl je sproeten nog nagloeien van de zomerzon, worden de dagen rap korter en nemen de regenachtige dagen toe. Een periode van gekleurde bladeren, wollige sokken en kruidige thee komt eraan: de herfst. Of je nu al jaren bij elkaar bent of net een relatie hebt, de herfst is een perfect seizoen voor een (romantische) date.

1 Bed & breakfast: ga er lekker een nachtje tussenuit met z’n tweeën. Een bed &breakfast is vaak rustig en romantisch. Kies bijvoorbeeld voor één van deze bijzondere overnachtingen:

NorgerStee (Drenthe): vanaf € 75,-
De ouwebeer (Zuid-Holland): vanaf € 59,-
Weidezicht (Gelderland): vanaf € 47,-

2 26 oktober aanstaande is het weer Landelijke Appelplukdag. Op verschillende locaties mag je appels plukken en deze meenemen tegen een kleine vergoeding. In Hoorn bij ‘het Keetje’ vragen ze bijvoorbeeld 1 euro per kg. Neem ze mee en maak er heerlijke warme appelmoes van.

3 Ga samen naar een tentoonstelling. Bijvoorbeeld het tropenmuseum, daar is momenteel de prachtige tentoonstelling Secret Love.  https://tropenmuseum.nl/nl/tentoonstelling/SecretLov

4 In plaats van een film in een bioscoop kun je naar een film in een filmhuis. Filmhuizen zijn wat kleiner, knusser en draaien wat andere films dan in de bioscoop. Perfect voor een romantische traditionele date maar dan net even anders

5 Op www.groenehart.nl kun je vele leuke ideeën vinden voor een uitje in de natuur van het groene hart van Holland. Kijk ook eens in hun agenda met aankomende evenementen.

6 Gelukkig heeft de herfst ook nog vele mooie zonnige dagen. Perfect voor een outdoor date. Ga eens met z’n tweeën een middag golfen, quad rijden of strandzeilen.

7 Maak een picknickmand met zijn en jouw favoriete hapjes en kies samen een (gedeelte van een) provincie uit waar je nog niet geweest bent. Ga er lekker een dag op uit met de auto. Zoek leuke plekken om samen te picknicken bijvoorbeeld in het bos. Vergeet je warme kleed, truien en thermoskan met koffie niet!

8 Ben je niet zo ondernemend of hebben jullie weinig tijd met elkaar? Plan dan een zondagochtend vrij. De ene keer verzorg jij een heerlijk ontbijtje op bed met zijn favoriete ontbijt, de volgende keer draai je het om. Neem de tijd om met elkaar te praten en interesseer je voor wat jullie bezig houdt.

9 In september en oktober is het de bronstijd. In deze periode gaan de edelherten op zoek naar liefde, toepasselijk toch!? Tijdens hun zoektocht laten zij hun lokroep, het burlen horen en strijden zij om de vrouwtjes. Dit zorgt voor het nodige spektakel. Op de Veluwe en Oostervaarderplassen zijn er verschillende excursies waar jullie dit kunnen aanschouwen.

Over de schrijver

Tessa Brik

Tessa Brik