Geluk

9 type vrienden die het waard zijn om voor te vechten

9 type echte vrienden

1 Vrienden die bereid zijn om tijd voor je te maken
We hebben het allemaal druk, maar de fundering van elke goede vriendschap is eigenlijk simpel: tijd voor elkaar maken. Het is belangrijk om contact te houden en om voor elkaar te blijven vechten. Niet weglopen als dingen wat lastig lopen. Wees niet te snel te druk of te moe en neem je vrienden niet voor lief. Vrienden maken het leven leuk! Dus klap je laptop dicht, doe je telefoon in je tas en maak tijd voor elkaar.

2 Vrienden die bereid zijn om moeite voor je te doen
Vriendschappen zijn geweldig, maar ze zijn nooit altijd makkelijk. Ook vriendschappen hebben flexibiliteit en compromissen nodig. Want ook vrienden blijven twee verschillende mensen met verschillende perspectieven, maar als je bereid bent om verder te kijken dan kun je deze moeilijkheden overwinnen. Als jullie samen jullie moeilijkheden en verschillen kunnen overwinnen dan zul je energie en kracht krijgen uit de vriendschap zodat deze nog sterker wordt.

3 Vrienden die in je geloven
Soms zien we alleen onze slechtste zelf en zijn we kwetsbaar en zwak. Dan hebben we iemand nodig die ons vertelt dat we ernaast zitten en dat we goed zijn zoals we zijn. Dat is wat echte vrienden doen, die geloven in je en die steunen je. Simpel geloven in de ander en dit tonen door woorden en daden kan een hele grote impact op iemands leven hebben.

4 Vrienden die uitdagingen en obstakels samen overwinnen
Wanneer we eerlijk aan onszelf vragen welke vrienden ons het meeste hebben geholpen dan zien we die paar mensen die echt speciaal zijn. De mensen die er voor je zijn en die naar je luisteren als je het nodig hebt. De vriend die stil kan zijn als het moet, die er is als je hem of haar nodig hebt en die je advies geeft waar je echt iets aan hebt. Dat zijn die vrienden die het waard zijn om voor te vechten.

5 Vrienden die begrip hebben en aardig blijven als dingen veranderen
Vrienden die begripvol en vriendelijk blijven als jij verandert of groeit zijn bijzonder. Laat deze mensen je eraan herinneren dat je de mensen waarvan je houdt niet onder druk zet, maar dat je ze steunt en laat veranderen. De tolerantie, flexibiliteit en het geduld van deze vrienden is goud waard.

6 Vrienden die elkaars groei steunen en aanmoedigen
Een echte vriend helpt je om het beste uit jezelf te halen. De mensen die trots op je zijn en je niet klein proberen te houden zijn de mensen die je moet koesteren. De vrienden die niet jaloers zijn op je succes, maar die je juist alle geluk en succes van de wereld gunnen.

7 Vrienden die de waarheid vertellen
Onbewust vertellen de meeste van ons liever kleine leugentjes dan de harde waarheid. Maar uiteindelijk is het altijd beter om de pijnlijke waarheid te horen dan om gerustgesteld te worden door een leugen. Vrienden die moedig genoeg zijn om je de waarheid te vertellen zijn de vrienden waar je echt iets aan hebt.

8 Vrienden die jouw stemmingswisselingen accepteren
Het is niet altijd rozengeur en maneschijn, soms zijn er dagen dat het wat minder gaat en kun je chagrijnig of moe zijn. Maar vrienden die zich daar niets van aantrekken zijn de beste. Want een vriend die zich niet laat wegjagen door een slechte bui kennen jou door en door en weten dat er meer achter zit.

9 Vrienden die afstand niet tussen de vriendschap laten komen
Soms zorgt het leven ervoor dat er letterlijk een afstand tussen vrienden komt. Maar dit hoeft niet te betekenen dat jullie uit elkaar groeien. Want weten dat jullie niet bij elkaar om de hoek wonen, dit accepteren en proberen om er het beste van te maken is en duidelijk signaal van een hechte vriendschap.

marcandangel.com