Ontspanning

Waarom een reis met DFDS naar Schotland zo heerlijk ontspannen is

Joehoeee Bart en ik gingen naar Schotland en deze keer was de reis naar onze bestemming al een vakantie op zich; we gingen namelijk met DFDS met de boot vanuit IJmuiden naar Newcastle. Ik zal je eerlijk zeggen, behalve met een sloep door de Amsterdamse grachten was ik nog nooit op een boot geweest, super leuk en ook een beetje spannend dus!

Vrijdagmiddag om 16.00 uur kwamen we met de auto aan in IJmuiden. Ideale tijd want zo had ik de hele dag nog om dingen te doen en om de reis voor te bereiden. Bart is ’s ochtends zelfs nog gewoon naar zijn werk geweest. Heel ontspannen dus!

Onze boot!

Nadat we onszelf en onze auto hadden ingecheckt reden we aan boord van ons schip. Onze auto konden we in het ruim parkeren en vervolgens gingen we onze hut verkennen. We hadden een kleine hut, maar met zeezicht, een badkamer en een stapelbedd. Meer hadden we niet nodig en het voelde absoluut niet klein of benauwd. Nadat we ons hadden geïnstalleerd begon het grote ontspannen!

Ik vond het heerlijk, we hoefden niets te doen en mijn telefoon werkte niet op zee. Oké eerlijk gezegd deed mijn telefoon het wel, maar omdat dit via satelliet was heb ik mijn telefoon gewoon uitgezet. Je hebt WIFI aan boord in 1 van de vele bars, maar ik heb dit lekker gelaten voor wat het was. Offline zijn is voor mij een enorme luxe dus ik kwam helemaal tot rust.

Het blue Riband restaurant

We hebben eerst een drankje gedaan in het Light House café en vervolgens hebben we verrassend goed gegeten in het Blue Riband restaurant. Een heerlijk 3 gangen diner, flesje wijn erbij en ons vakantiegevoel was compleet! We hadden na ons diner eigenlijk het plan om naar de bioscoop te gaan of om misschien zelfs een dansje te wagen op de dansvloer (het was tenslotte vrijdagavond) maar omdat we best moe waren zijn we naar onze hut gegaan.

Heerlijk eten, wijntje erbij: vakantie!

Ik maakte me wat zorgen over Bart die is namelijk 1.90 en ik dacht dat de bedden in onze hut daar misschien niet op gebouwd waren. Niets is minder waar, het paste prima en we hebben beiden heerlijk geslapen. wat een goede bedden!! ’s Ochtends werd ik pas wakker toen we gewekt werden en heb ik lekker gedoucht. Krachtige straal, lekker warm water: top douche!

Het ontbijt was ook goed voor elkaar

Ondertussen hadden we al weer trek gekregen dus was het tijd voor ons ontbijt. Ook dit was weer goed voor elkaar, er was enorm veel keuze! Vers fruit, harde broodjes, eieren, vleeswaren, zoete broodjes, hartige snacks. Er was voor ieder wat wils. Toen zat de reis er al weer op en waren we in Newcastle aangekomen en kon ons avontuur in Schotland beginnen! Hoe dit was kun je hier lezen.

Genieten van het prachtige Schotland

Terwijl ik dit artikel schrijf zitten we weer op de boot onderweg naar huis, hebben we net heerlijk gegeten in het restaurant aan boord en gaan we zo samen naar de bioscoop! Je hoeft je dus echt niet te vervelen aan boord van DFDS. Er is, als je dit wilt, genoeg te doen! Een super leuke ervaring en geweldig begin (en einde) van onze reis naar Schotland!

Kijk voor meer informatie over DFDS op https://www.dfdsseaways.nl/overtochten

Proost op een heerlijk ontspannen reis!