Bewegen Gezondheid Mindfulness

Dit gebeurt er als je elke dag 30 minuten wandelt

De voordelen van 30 minuten wandelen per dag
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Wees eerlijk: je besteedt per dag makkelijk een half uur aan Instagram en Facebook. Als je je telefoon nou eens uitzet en die tijd gebruikt om een wandeling te maken, bijvoorbeeld in het park of gewoon lekker door de buurt. Wandelen is namelijk zo goed voor je lichaam en geest. Er zijn 8 dingen die kunnen gebeuren als je elke dag een wandeling van zo’n 30 minuten maakt.

1 Je verbrandt ongeveer 150 calorieën
Afhankelijk van je gewicht en de snelheid waarmee je loopt, zal je waarschijnlijk rond de 150 calorieën verbranden als je een half uurtje loopt. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over dat extra koekje bij de koffie!

2 Het zorgt ervoor dat je je rustiger voelt
Het is bewezen dat je van wandelen rustiger wordt, zelfs als je een drukke straat midden in de stad aan het verkennen bent in plaats van een rustig landschap. Voor nog meer ontspanning zou je tijdens de wandeling gebruik kunnen maken van een geleide loopmeditatie. Hiervoor kun je bijvoorbeeld de mindfullnes app van VGZ downloaden.

3 Je krijgt er strakkere benen door
Elke dag een wandeling van 30 minuten per dag kan je spieren in je kuiten en dijen versterken. Als je deze dagelijkse wandeling combineert met 2 keer per week een krachttraining (bijvoorbeeld squats) zal je een nog beter resultaat krijgen!

4 Je zal minder last hebben van spataderen
Het is bewezen dat regelmatig wandelen spataderen vermindert. Zorg er wel voor dat je goede sport- of wandelschoenen aantrekt om blessures te voorkomen.

5 Je zal je creatiever voelen
Als je een wandeling maakt, neem dan een notitieboekje mee. Het zal je verbazen hoe gemakkelijk de creatieve ideeën opduiken als je aan het wandelen bent en je je hoofd leegmaakt.

6 Je kan de tijd dubbel benutten
Iets anders wat je mee kan nemen tijdens die wandeling is: je telefoon. Gebruik de tijd om bij te kletsen met verre vrienden of familie. Of, hoe verschrikkelijk ook, bel voor het maken van die afspraak bij de tandarts die je al weken aan het uitstellen bent.

7 Het zorgt voor een betere spijsvertering
Plof niet op de bank neer na het eten van een zware maaltijd. Een wandeling van 30 minuten zal ervoor zorgen dat je spijsvertering in beweging komt en het houdt je bloedsuikerspiegel stabiel.

8 Je zal misschien getriggerd worden om nóg meer te bewegen
Als je deze routine een paar weken volhoudt, is dat half uurtje lopen een fluitje van een cent geworden. Je zou misschien zelfs in de verleiding komen om naar een hoger level te gaan en deze 30 minuten te fietsen of zelfs hard te lopen. De mogelijkheden om te bewegen zijn eindeloos!

Lees ook: Dankzij deze tip wordt wandelen nog leuker!

PS. Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? @herhealth.nl

purewow.com
foto: figtny.com