Geluk

Laat wat is geweest los, accepteer wat nu is en kijk vooruit naar wat gaat komen

Laat wat is geweest los, accepteer wat nu is en kijk vooruit naar wat gaat komen

Misschien is het tijd om wat is geweest los te laten zodat je een stap vooruit kunt zetten. Er is niets meer voor je in het verleden, je leeft daar niet meer. Hoe graag je ook zou willen dat dingen weer worden zoals ze waren, je hebt geen keuze dan vooruit te kijken. Loslaten kan één van de moeilijkste dingen zijn die je moet doen. Neem er daarom de tijd voor, heb geduld met jezelf en uiteindelijk zal het lukken.

Terugkijken naar wat is geweest kan een veilig gevoel geven, natuurlijk mag je terugdenken aan de goede dagen. Maar sta jezelf niet toe om te blijven hangen in het verleden. Het verleden is er om ons te herinneren aan de lessen die we hebben geleerd, om ons perspectief te geven en om ons te laten zien hoe ver we al zijn gekomen. Maar het is niet de bedoeling dat ons verleden ons heden is.

Accepteer wat nu is. Accepteer het leven wat je nu leidt. Je bent misschien in een situatie waarin je nooit denkt uit te komen. Of je bent ergens waar je helemaal niet wilt zijn. Maar dit is nu, hier moet je doorheen en je moet vooruit blijven gaan. 

Blijf de dingen opmerken die je dankbaar maken. Blijf zien dat er goede mensen op deze aarde zijn. Er zijn nog genoeg ervaringen die het waard zijn om achterna te gaan en nog genoeg passies die het waard zijn om te beleven. Open je ogen voor de kansen en mogelijkheden zodat het heden je  naar je toekomst kan brengen. 

Kijk vooruit naar wat gaat komen en weet dat jij je eigen toekomst kan creëren. Geloof het of niet, maar jij hebt de macht om de toekomst te creëren die jij wilt. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is niet onmogelijk. Blijf geloven in je dromen, je passie en je visie. Blijf doorgaan, geef niet op, ook niet als je nu nog niet weet hoe je wilt dat je toekomst eruit ziet. 

Op een dag word je wakker met een licht gevoel in je borst en weet je welk pad je bestemd bent om te volgen. Op een dag ben jij op de plek waar je altijd hebt gedroomd.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?