Succes

Zo neem jij het heft van je eigen leven weer in handen

Zo neem jij het heft van je eigen leven weer in handen

Als je het heft van jouw leven in je eigen handen wilt hebben dan moet je stoppen met dromen en beginnen met doen! Er is een dunne lijn tussen dromers en doeners, maar wat maakt nou het verschil? Je instelling. Doeners hebben een instelling die ze apart zet van de dromers. Doeners gaan ergens voor, klimmen over obstakels heen en blijven doorgaan. Ook een doener worden? Hieronder vind je 7 tips:

1 Neem afstand van je afwachtende houding
Doeners zoeken oplossingen, beginnen (ook als ze nog niet zeker weten hoe ze het aan moeten pakken) en vinden creatieve oplossingen voor de obstakels die ze onderweg tegenkomen. In plaats van te wachten tot de omstandigheden, plannen of wat dan ook beter worden moet je ervoor gaan.

2 Vat de koe bij de horens
Wees niet bang. Doeners zoeken naar een oplossing en zijn niet bang om onderuit te gaan, want dan staan ze gewoon weer op. Ze wachten niet af, ze nemen initiatief. 

3 Ze klagen niet
Klagen verandert niets, het is zonde van de tijd en energie. 

4 Verplaats je in de schoenen van een ander
Heb empathie voor anderen. Het is goed om een doel voor ogen te hebben, maar verlies nooit de gevoelens van je medemens uit het oog.

5 Neem die extra stap
Alleen dromen is niet voldoende, doeners zijn daarom niet snel tevreden, ze zetten vaak net dat stapje extra. Doen net iets harder hun best om zo hun dromen werkelijkheid te laten worden.

6 Stop met uitstellen en begin
Doeners ondernemen actie. Terwijl anderen stilstaan omdat ze verlamd lijken te zijn door zorgen en angsten hebben zij de vaardigheid om gewoon te gaan. Het perfecte moment wanneer alles veilig en goed is zal nooit komen, het is dus zonde van de tijd om hierop te wachten. 

7 Ze maken af waar ze aan beginnen
Doeners beginnen niet alleen aan dingen, ze maken het ook af. Ze kunnen dingen zelf starten en weten dat dromen ze niet helpt om iets af te maken, discipline en hard werken doen de truc. 

Wees niet bang, maak je dromen werkelijkheid door te doen. Door actie te ondernemen! Omstandigheden zullen nooit perfect zijn, maar iets doen is altijd beter dan niets doen. Al die kleine, onbeduidende stapjes zullen langzaam leiden naar een kilometer en op die kilometer mag je meer dan trots zijn! 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?