Gezondheid

3 koolhydraatarme maaltijden op een rij

koolhydraat arme maaltijden

In dit artikel gaan we drie koolhydraatarme recepten met je delen. Wil je meer gezonde recepten recepten ontdekken? Dan zijn er websites als Happyhealthy.nl waar je honderden recepten kunt uitproberen. Ideaal wanneer je een aantal kilo´s wilt afvallen en als je voor een gezondere levensstijl kiest.

Koolhydraatarme spaghetti
Wil je af van koolhydraatrijke spaghetti? Stap dan over op een koolhydraatarme variant en kies voor spaghetti die gemaakt is van courgette. Courgette spaghetti kun je kant-en-klaar in de supermarkt kopen of zelf maken. Maak jouw courgette spaghetti klaar met tomatensaus en breng het geheel op smaak met Italiaanse kaas, simpeler en gezonder kan het niet. Kijk uit met kant-en-klare tomatensaus, het kan zo zijn dat er suiker in jouw tomatensaus verwerkt is. Soms proef je dit niet. Maak tomatensaus bij voorkeur zelf klaar.

Bananenbrood maken
Wil je van een lekker toetje genieten of iets zoets bij de koffie? Maak in dat geval bananenbrood. Kijk echter wel uit op welke manier je bananenbrood maakt. Bananenbrood kan met de verkeerde ingrediënten namelijk er ongezond worden. Gebruik de volgende ingrediënten: drie rijpe bananen, 50 gram dadels zonder pit, drie eieren, 100 gram amandelmeel, 50 gram havermout, anderhalve eetlepel bakpoeder, zout en een handje ongebrande noten.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Nu kun je aan de slag met het mengen van de bananen en dadels tot een glad beslag. Daarna verpulver je havermout in de keukenmachine en maak je er een soort meel van. Klop de eieren luchtig en meng dit met zout, nu voeg je de bananenpuree toe. Voeg havermout- en amandelmeel toe, tot het beslag goed is. Ook bakpoeder voeg je toe en tot slot ongebrande noten. Voeg het mengsel in een cakevorm en bak het 50 minuten af. Als het bananenbrood donker aan de bovenkant wordt, kun je het afschermen met bakpapier. Check of het bananenbrood gaar is door er een mes in te steken. Als het mes er schoon uitkomt is jouw bananenbrood goed. Probeer bananenbrood met mate te eten. Ondanks de gezonde manier waarop dit recept is vormgegeven, zitten er wel degelijk (fruit)suikers in, met name in de bananen en dadels.

Alternatief voor stamppot
Vind je het af en toe heerlijk om stamppot te eten. Het is niet goed om dit binnen een koolhydraatarm dieet te doen. Gelukkig kunnen aardappelen vervangen worden met iets anders. Voeg in plaats van aardappels bijvoorbeeld bloemkool of winterpeen toe, ook hier kun je een heerlijke stamppot mee maken. Je kunt erop rekenen dat dit een stuk gezonder is dan stamppot waarvoor aardappelen gebruikt zijn. Wil je stamppot met aardappelen maken? Voeg dan minder toe dan normaal, bij voorkeur niet meer dan één derde van het gewicht van de stamppot, de rest bestaat uit groente.