Gezondheid

5 eenvoudige, maar effectieve basisregels voor een gezonde levensstijl

5 eenvoudige, maar effectieve basisregels voor een gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl is super belangrijk, maar wat betekent het nu concreet? Moet je elke ochtend voor dag en dauw 10 km hardlopen en starten met warm water en citroensap? Nee, dat hoeft helemaal niet; het gaat om een aantal ‘basisregels’ die voor iedereen toepasbaar zijn. Samen met Orthica heb ik 5 eenvoudige punten opgesteld die je een heel eind op weg helpen naar een gezonde levensstijl.

Voeding
Eet gezond, gevarieerd en zo veel mogelijk vers. Drink voldoende water per dag en beperk suikers en ongezonde vetten. Natuurlijk mag je heus wel af en toe genieten van een lekkere koek of dat bakje chips. Als je de rest van de dag of week maar gezond eet, balans is hierin belangrijk.

Kijk ook eens naar de hoeveelheid groente en fruit wat je eet. Want ligt jouw bord vol met vlees en aardappels? Dan is het goed om dit te veranderen zodat er juist veel groente op je bord ligt met wat aardappels en een klein stukje vlees. Je kunt ook een multivitamine supplement ter aanvulling op je voeding nemen. Multi Energie van Orthica is een multivitamine met een ruime dosering van vitamine B2, B3, B5, B6, B11 (foliumzuur), B12, en vitamine D ter ondersteuning van je energie én compleet met visolie.

Multi Energie van Orthica

Beweging
Voor veel mensen valt er nog behoorlijk wat winst te behalen op het gebied van beweging, terwijl dit voor een gezonde levensstijl noodzakelijk is. Aangetoond is dat minimaal 5 dagen per week een half uur matig-intensief bewegen je gezondheid al behoorlijk bevordert. We zijn als mens gemaakt om te bewegen, dus houd die spieren en gewrichten daarom soepel. Wandel of fiets naar de supermarkt, pak de trap en loop een rondje tijdens je pauze. Het lijkt alsof dit geen verschil maakt, maar je lichaam is je wel degelijk dankbaar. Alle beetjes helpen!

Ontspanning
Echt ontspannen is in onze maatschappij een schaarste geworden. We hebben het druk en zijn 24 uur per dag bereikbaar (zelfs tijdens onze vakanties!). Bewust ontspannen is lastig, maar waardevol. Neem daarom iedere dag een half uur de tijd om bewust te ontspannen. Ga een stuk wandelen, lees een boek of probeer te mediteren. Ook nu lijkt het alsof dat half uurtje geen effect heeft, maar het tegendeel is waar! Elke dag een halfuurtje bewust ontspannen levert enorme bijdrage aan het voorkomen en reduceren van stress. Vind je het lastig om te ontspannen en merk je dat constant zenuwen voelt? Lees dan het artikel: Overprikkeld en last van die irritante zenuwen? Zo kom je tot rust. 

Slaap
Slaap is ontzettend belangrijk en een goede nachtrust zou één van je belangrijkste prioriteiten moeten zijn. Als je last hebt van stress, spanningen of wanneer je door het warme weer moeilijk in slaap kunt komen dan kan dit heel frusterend zijn. Probeer in ieder geval je nachtrust serieus te nemen door je voor te bereiden op de nacht. Dim de lichten al een uur voordat je naar bed gaat, blijf weg van je telefoon, Ipad en computer en kijk geen heftige films meer. Ook kun je Slaap Support van Orthica proberen. Slaap Support bevat valeriaan en Griffonia simplicifolia, voor een gezonde slaap.

Slaap Support van Orthica

Zelfzorg
We moeten veel. We moeten veel voor ons werk doen, voor anderen en we moeten vaak nog het meest van onszelf. Daarom is zelfzorg zo’n belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Ga een keer naar de sauna of boek een keer een massage. Neem eens de tijd om je nagels te lakken of om met je mountainbike de bossen in te trekken. Koop je lievelingstijdschrift of kijk een leuke film en doe het voor jezelf. Vaak zijn we zo druk bezig met zorgen voor anderen dat we onszelf vergeten, en dat is zonde!

Welke eenvoudige of praktische tips kun jij andere vrouwen geven voor het bevorderen van een gezonde levensstijl? Laat het ons weten op Facebook, zo kunnen we elkaar helpen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Orthica. Dit verandert niets aan mijn mening over dit product.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren