Relaties Single

De 3 verschillende type soulmates

Er zijn 3 type soulmates

Soulmates, het is niet altijd makkelijk om ze te vinden. En ik denk dat we op een verkeerde manier over ze denken. Ik geloof namelijk dat er 3 soorten soulmates in je leven kunnen zijn.

1 Tussen jou en je eerste soulmate is er liefde en toch zijn jullie niet voor elkaar bestemd, maar jullie zijn wel bestemd om krachtige lessen van elkaar te leren. Deze soulmates zijn vaak de personen die ons veel leren en die veel invloed op ons hebben. Zij zijn de personen die ons hart misschien breken, die relatie die toch niet werkt en die moeilijk is. Maar zij zijn wel de genen die ons helpen om van punt A naar B in ons leven te komen en zorgen er voor dat jij de lessen leert die je nog moet leren.

In mijn eerste serieuze relatie heb ik geleerd dat een geweldig half jaar, of een geweldig jaar of zelfs meerdere jaren die gevuld waren met liefde toch niet altijd gelijk staan aan een voor altijd durende liefde. Want liefde is niet altijd genoeg. Je kunt van iemand houden en andersom, maar dat betekent nog niet dat je voor elkaar bent bestemd. Samen met je partner zou jij je sterker moeten voelen en zou jij je compleet moeten voelen. Ik denk zelfs dat iemand je meer dan compleet en speciaal zou moeten laten voelen en zeker niet minder.

2 Je tweede soulmate is de persoon bij jij echt jezelf kunt zijn en die voor altijd bij je blijft. Wanneer je met de persoon bent, de persoon voor je wie je bent bestemd, dan brengt deze persoon jouw onzekerheden niet naar boven. Nee deze persoon zorgt er eerder voor dat jouw onzekerheden minder worden. Hij of zij haalt het beste in je naar boven, niet het slechtste. Jij en je partner zijn beide gelukkig met jullie zelf en samen zijn jullie nog gelukkiger. Hij of zij is de gene die jou een beter mens maakt, waarbij jij jezelf kunt zijn. Deze soulmate laat je jou zijn en hij of zij helpt je om je authentieke zelf te zijn. Je zult elkaar ontmoeten wanneer jullie er beide klaar voor zijn en geen moment eerder.

Want op het juiste moment zul je hem of haar tegenkomen. Ook als je denkt dat het bij jou niet meer gaat gebeuren. Want op elk potje past een dekseltje, maar sommigen van ons moeten wat langer wachten op dat dekseltje.

3 De derde is een platonische vriend met wie je altijd een band voelt en met wie je het gevoel hebt dat je al je gedachtes en emoties kunt bespreken. Maar hier is geen romantiek, dit is puur platonisch. Dit zijn de vrienden of vriendinnen die je soms een lange tijd niet spreekt, maar wanneer je elkaar spreekt dan is het goed. Jullie pakken direct de draad weer op. Zij zijn ook de personen met wie je periodes in je leven heel hecht bent, de mensen op wie je durft te bouwen. Koester deze soulmates, soms groei je uit elkaar maar het kan ook zijn dat je een levenslange vriendschap hebt, ook als je elkaar maar 1 of 2 keer per jaar ziet.

Bron:
Geschreven door Jason Wachob
MindbodyGreen