Relaties

5 Manieren om dichter bij elkaar te komen

9 signalen dat ware liefde binnen handbereik ligt

1 Accepteer dat je partner ergens niet goed in is
In de meeste relaties zullen er wel dingen zijn die je frustreren aan elkaar. Misschien is je partner chaotisch, een rommelkont of vergeetachtig. Maar in plaats van te zeuren kun je hem ook helpen. Waar ben jij constant over aan het zeuren bij je partner? Kies één ding en probeer eens of jij die rol kan overnemen of dat jij je partner hierbij kunt helpen. We hebben allemaal onze sterke punten en soms ben jij nou eenmaal beter in iets dan je partner. Soms is het makkelijker voor jezelf om het zelf te doen. Dit betekent niet dat je alles maar zelf moet doen, maar kies je ruzies wijs.

2 Probeer nieuwe manieren om je liefde voor elkaar uit te drukken
Geef je partner eens een compliment die hij niet zal zien aankomen. Leg eens uit hoeveel je partner voor je betekent en waarom hij zo belangrijk voor je is.

3 Houd elkaar langer vast als je knuffelt en geef elkaar mini massages
Huid op huid contact stimuleert het vrijkomen van het bindingshormoon oxyticine. Je moet elkaar minimaal 20 seconden aanraken voordat je dit effect krijgt. Dus zorg dat jullie elkaar regelmatig aanraken. Dus knuffel elkaar of geef elkaar een korte massage.

4 Laat je negativiteit los
Als er iets in je leven is waar je ongelukkig mee bent – stress op je werk, je schoonfamilie, een collega – dan is het makkelijk om je partner te gebruiken om je hart te luchten of te klagen. Maar wanneer je er een gewoonte van maakt om altijd te klagen tegenover je partner dan wordt het tijd om andere strategieën te bedenken om van je negatieve gedachtes af te komen. En probeer in ieder geval om niet direct te beginnen met klagen wanneer je elkaar na een werkdag weer ziet. Laat in ieder geval de eerste tijd samen positief zijn.

5 Wees niet te kritisch
Wees je bewust van hoe je reageert op je partners ideeën en suggesties. Heb je de neiging om direct potentiële problemen te noemen wanneer je partner met een nieuw idee komt? Het is makkelijk om in een bepaalde routine te vervallen wanneer jij je er niet van bewust bent. Probeer je partner te steunen en te stimuleren in plaats van hem direct af te vallen.