Gezondheid

Eenvoudig gezonder eten in 2019? Zo gaan wij dit doen!

Eenvoudig gezonder eten? Zo gaan wij dit doen in 2019

Het is december, tijd voor goede voornemens! Mijn belangrijkste goede voornemen is om te genieten van het laatste trimester van mijn zwangerschap en om het mezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Ik wil de eerste maanden van 2019 de tijd nemen om te ontspannen en om mezelf gezond en fit voor te bereiden op mijn bevalling. Na de geboorte van ons kindje wil ik die modus eigenlijk wel vasthouden, want als ik alle verhalen mag geloven krijgen wij het, als nieuwe ouders , straks nog zwaar genoeg :). Bart en ik gaan het onszelf, waar mogelijk, dus makkelijker maken in 2019!

Gezond en gevarieerd eten is belangrijk voor me, maar zware boodschappen tillen is momenteel even geen optie. Dus hebben Bart en ik besloten dat we onze boodschappen 1 keer per week thuis laten bezorgen. Scheelt een hoop gesjouw en gedoe. Het enige minpuntje: ik moet dan dus voor die hele week bedenken wat we in hemelsnaam gaan eten… omdat ik het leuk vind om te variëren en ik dat dus niet vaak doe als ik zelf moet bedenken wat we eten, gaan we ook in 2019 weer voor de maaltijden van Marley Spoon.

De maaltijden van Marley Spoon zijn gezond en je kunt zelf bepalen of je gaat voor een maaltijd die je binnen een handomdraai in elkaar kunt zetten of dat je gaat voor een maaltijd die wat meer moeite kost. Wij maken om de week gebruik van de maaltijdboxen en ik vind het altijd zo leuk om de gerechten uit te kiezen! Want het zijn gerechten met ingrediënten waar ik zelf niet zo snel aan zou denken, maar die wel altijd heerlijk smaken!

Deze week hadden we quinoa met pompoen, lekker!

Afgelopen week hebben Bart en ik 2 keer vegetarisch gegeten. Dat is nogal een ding want eigenlijk kan Bart niet zonder zijn stukje vlees of vis… maar wanneer ik een vegetarische maaltijd van Marley Spoon kies dan vindt hij dat net zo lekker als ik! Deze week hadden we bijvoorbeeld een gerecht met boerenkool (zelf uitgekozen), en normaal vind ik boerenkool zo vies! Ik weet dat het een geweldige superfood is enzo, maar nee het was niet aan mij besteedt. Maar in dit gerecht was het heerlijk! Ik ga dit vaker maken, ik geloof dat ik overstag ben en boerenkool nu gewoon lekker vind :).

Gemak dient de mens: alle ingrediënten liggen klaar!

Het eerste wat bij mij altijd door mijn hoofd schiet als ik gebruik wil maken van dit soort ‘services’ is: maar dat is toch hartstikke duur?! Wat betreft de boodschappen: vaak zijn de bezorgkosten gratis als je bepaalde artikelen koopt. Ik kijk dus meestal even welke bezorgdienst welke aanbieding of actie heeft. En wat betreft Marley Spoon: wij eten met z’n tweeën vaak 2 dagen van 1 maaltijd. Ik vries het in of we eten het de volgende dag gewoon weer, meestal is het zo lekker dat dit geen enkel probleem is! Of ik neem het ‘restje’ de volgende dag als lunch. Zo vallen de kosten eigenlijk best mee. 

Als je ook een keer een maaltijdbox van Marley Spoon wilt proberen dan heb ik nu een leuke actie voor je: je krijgt bij de gebruik van de code HERHEALTH2019 50% korting op je eerst box (geldig tot en met eind februari). Zo kun je op een voordelige manier de heerlijke gerechten van Marley Spoon uitproberen!