Introvert

9 kenmerken van een introvert persoon die de meeste mensen niet begrijpen

14 manieren om je leven weer op de rit te krijgen nadat je bent gebroken

Bepaalde karaktereigenschappen van een introvert persoon vinden sommigen misschien wat vreemd. Zelfs mensen die zelf introvert zijn weten vaak niet dat anderen dezelfde dingen doen als zij, tot ze erover lezen. Hieronder vind je een aantal kenmerken van introverte mensen die niet iedereen weet:

1 Ze houden van mensen en ze houden niet van mensen
Ze houden van de goede dingen in anderen mensen en vinden het leuk om iemand beter te leren kennen.  Maar ze kunnen slecht omgaan met mensen die niet echt zijn, die doen alsof. Ze prikken hier doorheen en hebben geen zin om hun energie te verdoen aan mensen die niet oprecht zijn. Dan zijn ze liever alleen zodat ze kunnen genieten van hun eigen gezelschap.

2 Ze zijn enorm loyaal
Als een introvert de tijd neemt om je te leren kennen dan beteken je veel voor haar. Introverte personen hebben geen behoefte aan veel vrienden dus de mensen in hun leven zijn belangrijk voor ze. Ze kiezen hun vrienden wijs en bedachtzaam.

-> 10 dingen waar je als introvert persoon blij van wordt

3 Ze worden niet heel vrolijk van onverwacht bezoek
Ze houden sowieso niet zo van onverwachte dingen, maar op onverwacht bezoek zitten ze zeker niet te wachten. Hun tijd is zorgvuldig ingedeeld en de tijd die ze voor zichzelf inplannen is belangrijk voor ze. Want dat is de tijd die ze gebruiken om zichzelf weer op te laden. 

4 Ze hebben tijd voor zichzelf nodig om op te laden
Soms wordt er gedacht dat introverte mensen saai en verlegen zijn. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Ze hechten waarde aan oprechte relaties en goede gesprekken. Ze zijn niet verlegen, maar hebben een hekel aan gesprekken die nergens over gaan. Soms lijken ze misschien saai omdat ze vaak alleen zijn, maar deze tijd alleen hebben ze nodig om weer op te kunnen laden. Extraverte mensen laden op door zich te omgeven met vrienden en familie, terwijl een introvert persoon juist energie krijgt door alleen te zijn en iets voor zichzelf te doen.

-> Introvert? Dan komen deze dingen je bekend voor

5 Het lijkt misschien alsof ze zich vervelen, maar meestal is dit niet zo
 Introverte mensen kunnen ook plezier hebben als ze rustig in een hoekje zitten. Het is zelfs zo dat introverte mensen zich bijna nooit vervelen. Hun gedachtes vliegen vaak alle kanten op en houden ze wel even bezig. Dus maak je niet direct zorgen als je een introvert persoon ergens in een hoekje ziet zitten, die persoon kan evengoed een leuke avond hebben!

6 Ze vinden het heerlijk om tijd met hun kinderen door te brengen, maar ze hebben ook rust nodig
Kinderen hebben hun eigen persoonlijkheden, wat betekent dat ze ook extravert kunnen zijn. Het is leuk om je kinderen bezig te zien en om met ze te spelen, maar een introverte ouder heeft nog steeds tijd voor zichzelf nodig om bij te komen. 

7 Meestal veroordelen ze je niet
Omdat ze zelf al genoeg veroordeeld worden (“Wat ben je stil, is er wat?”), zullen zij anderen niet snel veroordelen. Ze laten anderen in hun waarde en willen zelf ook in hun waarde gelaten worden.

-> 16 eerlijke bekentenissen van een introvert

8 Ze zijn snel afgeleid
Introverte mensen kunnen meestal niet goed omgaan met prikkels. Daarom werken ze ook liever in een rustige omgeving dan in een drukke kantoortuin. Ze vinden het niet erg om alleen te werken en hebben ook vaak een creatief beroep.

9 Ze zijn niet chagrijnig
“Wat ben je stil, is er iets?” Elke introvert heeft deze zin wel eens gehoord.. en het is enorm irritant, bijna om chagrijnig van te worden ;). Ze zijn niet chagrijnig ze zijn stil omdat ze nadenken of omdat ze het gevoel hebben dat ze even niets toevoegen aan een gesprek. Een introvert heeft niet de behoefte om iets te zeggen alleen maar om haar stem te laten horen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?