Geluk

Een betere nachtrust, minder pijn en minder stress.. De top 3 voordelen van CBD-olie uitgelegd

Je hebt vast wel eens van CBD-olie gehoord. Maar wat meer informatie kan nooit kwaad. CBD-olie wordt gewonnen uit industriële hennep. Industriële hennep is volkomen legaal omdat het geen THC bevat (psychoactieve stof waar je high van wordt). Daarom is CBD-olie gewoon te koop in Nederland. 

CBD-olie is overigens wel anders dan wiet olie. Wiet en Hennep komen beide van de cannabis familie, maar het zijn 2 verschillende planten die onderling enorm van elkaar verschillen. Het grootste verschil is THC (psychoactieve stof); in wietplanten zit veel THC (waar je dus high van wordt) en weinig CBD-olie. Terwijl in hennep heel weinig tot geen TCH zit en juist veel CBD-olie.

Veel mensen gebruiken CBD-olie en zijn er enthousiast over en dat is niet zo gek want het kent vele voordelen. Wij hebben 3 van deze voordelen op een rij gezet:

1 Het helpt om je stress te managen
CBD-olie helpt je heel goed om je stress te verlagen. Een blinde studie uit 2011 gedaan onder mensen met een angststoornis wijst uit dat wanneer de deelnemers, 90 minuten voordat ze een presentatie moesten geven voor publiek, CBD-olie namen ze veel beter in staat waren om hun stress onder controle te houden. De deelnemers hadden een normale bloeddruk en hartslag, voelden zich minder ongemakkelijk. Uiteindelijk noteerden ze dankzij de CBD-olie ongeveer dezelfde gevoelens als de groep die geen angststoornis had en geen problemen had met spreken in het openbaar.

2 Het kan pijnlijke gewrichten verzachten
Hoewel er nog meer studie gedaan moet worden kan er voorzichtig gezegd worden dat CBD-olie ook een positief effect heeft op pijnlijke gewrichten. Uit een enquete van de Amerikaanse Artritis foundation blijkt dat 79% van de respondenten DBD-olie gebruikt, heeft gebruikt of het in de toekomst wil gebruiken. 

3 Het kan zorgen voor een betere nachtrust
CBD-olie kan helpen bij het inslapen en verbetert de duur van de slaap. Sommigen vinden zelfs dat het de kwaliteit van de slaap verbetert. Het verhoogt namelijk de diepe slaapfase en vermindert de REM slaap. Zeker het proberen waard als je een moeilijke slaper bent!

Zoals we al eerder noemden zijn veel mensen enthousiast over CBD-olie. Cannabidiol (CBD) kan een gunstig effect hebben op verschillende aspecten van onze gezondheid, omdat de cannabinoïde systemen vitale lichaamsprocessen ondersteunen. Ook nieuwsgierig naar CBD-olie? Er zijn ondertussen best wat aanbieders van CBD-olie, wij raden je daarom ook aan om goed te kijken naar de kwaliteit CBD-olie. Op cannabisolie.com is goede informatie te vinden over CBD-olie.