Gezondheid

Gezond op reis? Dit zit er altijd in mijn koffer

Mijn manier van op vakantie gaan is de laatste 5 jaar compleet veranderd. Waar ik me vroeger afvroeg of de mensen die ik langs het strand zag joggen tijdens hun vakantie niet helemaal goed bij hun hoofd waren, let ik nu zelf ook op mijn gezondheid tijdens mijn vakanties. Natuurlijk drink ik een wijntje en geniet ik van het eten, maar ik prop en giet mezelf niet meer helemaal vol en ook blijf ik bewegen. Ik weet dat ik me op deze manier een stuk fijner voel, want ik heb geen zin meer in een opgeblazen buik, slechte huid, slechte conditie en een zomerjurkje wat eigenlijk te strak zit.

Maar naast dat ik op mijn voeding let en blijf bewegen is ook mijn mondverzorging heel belangrijk tijdens mijn vakanties. In het verleden kocht ik altijd snel bij de drogist nog even een tandenborstel, terwijl ik nu altijd mijn elektrische tandenborstel meeneem. Want elektrisch poetsen is gewoon een stuk effectiever dan poetsen met een handtandenborstel (wetenschappelijk aangetoond).

Goed om te weten is dat de gezondheid van je mond effect heeft op je algehele gezondheid. Wist jij dat hart- en vaatziekten, diabetes en zwangerschapscomplicaties worden gekoppeld aan mondproblemen? Daarom wil je dus op een goede manier je mond verzorgen en de strijd aangaan met tandplak en de Oral-B GENIUS gaat deze strijd zeker aan. Tandplak zorgt voor gaatjes en een gele aanslag en omdat de Oral-B GENIUS geïnspireerd is op tandheelkundige zorg verwijdert deze 100% meer tandplak dan een handtandenborstel!

Ik poets al een tijdje met de Oral-B GENIUS en ik kreeg tijdens mijn laatste bezoek aan de tandarts zelfs een complimentje over mijn tandvlees (daar heb ik in het verleden namelijk nogal last van gehad)! Maar nu is mijn tandvlees weer helemaal gezond en bloedt het eigenlijk nooit meer. Mijn tanden voelen super schoon (en zijn mooi wit) en ik denk echt dat dit komt door de Oral-B GENIUS in combinatie met de Brushing App. Want dankzij deze app op je telefoon krijg je real time advies zodat je poetst zoals je tandarts je dit aanraadt!

Daarnaast is het super handig dat je bij de Oral-B GENIUS een gratis reisetui krijgt. Je kunt je telefoon in de houder in de reisetui plaatsen zodat je ook tijdens je vakantie kunt blijven poetsen met de positietechnologie via je app, zo kan de zuignap, die ik thuis aan de spiegel heb hangen, thuisblijven :). De etui neemt weinig ruimte in, je kunt je tandenborstel ermee opladen en mijn koffer blijft op deze manier gewoon schoon . Mijn tandenborstels wilden in het verleden namelijk nog wel eens ‘aangaan’ in mijn koffer en zo alles onder de witte vlekken smeren….

Ideaal op vakantie! de Reisetui van de Oral-B GENIUS!

Wat ik meeneem om gezond te reizen:

  • Zonnebrand met een hoge factor
  • Mijn sportschoenen en sportkleding
  • Tupperware bakjes zodat ik fruit kan ‘snoepen’ en als ik ergens ben en trek krijg niet afhankelijk ben van vieze vette snacks..
  • Oral-B Pro-Expert tandpasta
  • Mijn Oral-B GENIUS inclusief de reisetui
  • Oordoppen (zonder een goede nachtrust functioneer ik sowieso niet)
  • Muggenzalf
  • Hervulbare waterflesjes (voordat ik het vliegtuig in ga en nadat ik langs de bagage controle ben geweest vul ik mijn flesjes altijd in het toilet)
  • Vitaminesupplementen

Neem je elektrische tandenborstel de volgende keer als je op reis gaat gewoon mee, het is een kleine moeite en het heeft echt veel effect op je gezondheid. Je gebit, je lijf en je stralende glimlach zullen je dankbaar zijn!

De Oral-B GENIUS inclusief reisetui en met handige telefoonhouder

Wil je meer informatie over de Oral-B GENIUS 9000 en de handige reisetui? Kijk dan op oralb.nl of bol.com.

#spon