Geluk

Zo ga je om met de negatieve energie van iemand anders

Zo ga je om met de negatieve energie van iemand anders

Misschien is het je collega, een kennis of je buurman, maar iemand met een negatieve energie is vervelend en uitputtend. Deze persoon geeft een negatieve vibe en zijn of haar aura is uigeput. Wat doe je als de negatieve energie van iemand anders invloed op je heeft of zelfs de sfeer in een ruimte kan doen omslaan?

1 Maak het onderscheid
Maak het onderscheid dat deze energie toehoort aan deze persoon en niet aan jou. Wanneer we ons laten overvallen door de negatieve energie van een ander kunnen we ons niet goed aarden en kunnen we de energie van de ander overnemen. Als je intuïtief de energie van iemand anders voelt, en het is niet prettig, neem dan een moment om te aarden en je eigen energie te beschermen. Adem diep in en uit, ga stevig staan, bescherm je aura en erken dat de energie van de ander niet die van jou is.

2 Visualiseer je eigen aura
Wanneer het verschil tussen de energie van de ander en die van jezelf herkent is het belangrijk om een schild te visualiseren wat jou beschermt. Beeld je in dat je een beschermende bubbel van wit licht om je heen hebt, die jou en je energie beschermt. Energie kun je beschermen en wanneer je ervoor zorgt dat de negatieve energie van een ander je niet kan bereiken voel je je een stuk beter.

3 Herken het ego
Wat als je in een situatie zit waarbij een persoon gewoon negatief is en bijna altijd een negatieve energie om zich heen heeft hangen? Dan neem je de tijd om je te aarden, je visualiseert je beschermende bubbel en probeert in te zien of de negatieve energie en gedachtes van deze persoon door zijn of haar ego komt. Dit hoeft niet direct te betekenen dat iemand arrogant is, maar het betekent vaak dat zijn of haar gedachtes, gevoelens en acties onbewust voort komen uit het ego. 

Volg Herhealth.nl op Instagram

4 Geef ze wat dankbaarheid
Een negatief persoon die handelt vanuit ego kan vaak goed geholpen worden door wat dankbaarheid uit te oefenen. Als jij vanuit een afstand kunt zien dat de negatieve energie van de ander baat heeft bij wat compassie en dankbaarheid, wordt het al makkelijker om je in je eigen baan te blijven en dus jouw energie bij jezelf te houden. Laat ze zien was compassie betekent, blijf vriendelijk en wie kunnen jouw acties de energie verschuiven. 

5 Gebruik spiegels
Wat als dit allemaal niet lukt en de ander maar negatieve energie blijft rondstrooien? Dan kun je even je ogen dicht doen en visualiseren dat deze persoon omgeven is door spiegels, spiegels die door de reflectie zijn energie terugsturen naar  hemzelf zonder dat anderen er last van hebben. Het is een simpele manier van zelfzorg die je soms zo hard nodig hebt. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Mindbodygreen.com