Geluk

Vergelijk jij jezelf wel eens met anderen? Zo druk je jaloezie de kop in

hoe ook jij dagelijks voldoende kunt bewegen

Vergelijk jij jezelf ook wel eens met anderen? Vooral met vrouwen die er altijd goed uitzien, die tot in de puntjes verzorgd zijn en waarvan het lijkt alsof alles ze komt aanwaaien? Wanneer je zelf onzeker bent en worstelt met bijvoorbeeld de acceptatie van je lichaam kun je jezelf verliezen in het constant vergelijken met anderen. Je gewicht, je kledingmaat, verzin het maar. Je kunt alles met anderen vergelijken, maar het is zo ontzettend vermoeiend. Jaloezie is een rare emotie maar de meeste van ons kijken wel eens met een jaloerse blik naar een ander.

Hoe kun je dan stoppen met jezelf met anderen vergelijken en je jaloezie de kop in drukken?

Onthoud je eigen mooie momenten
Social media is de spot om jezelf met anderen te vergelijken, want op Facebook lijkt het soms alsof anderen de ideale relatie hebben of perfecte kinderen. Zo kun je bijna een beetje jaloers op anderen worden. Maar probeer dat te vermijden. Denk, wanneer je jaloezie voelt opkomen, terug aan een moment waar je zelf heel gelukkig was. Het moment dat je promotie kreeg, op een fantastisch festival was, je ging trouwen of je kinderen kreeg. Hier word je zelf blij van maar het maakt ook dat je blijer kunt zijn voor anderen. Gun het een ander, want verdienen we niet allemaal een fantastisch leven?

Doe wat met je verlangens
Logisch, wanneer je op Facebook foto’s ziet van prachtige stranden en een heerlijk zonnetje dan wil jij dat ook. Je ziet iemand die weer 8 kilometer heeft hardgelopen en je denkt bij jezelf, pfft uitslover. Of denk je stiekem, dat zou ik ook moeten doen? Probeer te kijken waar je gevoel vandaan komt en probeer er iets mee te doen. Ga bijvoorbeeld sparen voor die ene droomvakantie, al duurt het nog 10 jaar voordat jij je droom kunt waarmaken. Begin met sporten en denk er niet alleen maar over na. Onderneem actie!
(Zie het artikel: Beginnen met sporten en weer opnieuw je conditie opbouwen, hoe kom je die drempel over? )

Kijk ook eens naar de dingen die mooi zijn in jouw leven
Kijk eens goed naar je eigen leven, er zijn vast ook mensen die zich met jou vergelijken. Die zichzelf vergelijken met jouw goede baan, je leuke vriendinnen, je vriend of man, je kinderen of juist je ongebondenheid. Jij bent iemand anders zijn inspiratie of motivatie. Is dat geen lekker gevoel?

Probeer niet jaloers te zijn, maar gun anderen hun geluk en kijk naar je eigen geluksmomenten.

  “Vergelijking is de dief van vreugde”

Theodore Roosevelt

MindBodyGreen