Geluk

Wees lief in een wereld die hard is

Wees lief in een wereld die hard is

In een wereld die je laat geloven dat het beter is om hard te zijn, wees lief. Heb compassie. Wees tolerant. Wees vriendelijk. Houd rekening met anderen. Wees sterker dan de pijn die hebt meegemaakt, wees sterker dan je verleden. Wees iemand die vriendelijk is in een wereld waarin we allemaal verharden.

Leer te delen in een wereld die je het gevoel geeft dat je alles zelf moet doen. Leer om te geven, leer om jezelf te omgeven met mensen die je gelukkig maken, leer om een betere vriend, een betere ouder of een betere partner te zijn. Leer om advies te vragen en leer om hulp vragen. Leer om iemand te zijn waar mensen op kunnen bouwen.

Stel je kwetsbaar op in een wereld die je leert om koel te zijn. Wees de persoon die meer geeft. Wees de persoon die als eerste “Ik houd van jou”, zegt. Wees de persoon die probeert, in plaats van de persoon die terugdenkt aan hoe het had kunnen lopen. Wees de persoon die weet hoe je kunt leven met een paar littekens, in plaats van de persoon die bang is om pijn te ervaren en hierdoor de mooiste dingen mist.

Durf te geloven en te dromen in een wereld die je vertelt dat je niet alles kunt hebben. Durf te kijken naar mensen die het leven leiden waar jij van droomt en heb vertrouwen dat ook dit leven kan leiden. Het leven kan moeilijk zijn, maar het kan ook makkelijk zijn. Het leven is hard, maar het kan ook zacht en liefdevol zijn. Het leven is onvoorspelbaar, maar dit kan ook positief uitvallen. 

In een wereld die probeert om je te veranderen, leer om te vechten voor jezelf. Leer hoe jij je vriendelijkheid kan blijven verspreiden en hoe je jouw liefde kunt laten blijken. Want uiteindelijk onthoud jij niet de dagen dat je gemeen, hard of bang was. Nee je onthoud de dagen dat je verliefd werd, dat je liefdevol werd behandeld, de mensen die er voor je waren en de momenten dat je hart volstroomde met liefde en positiviteit. Je zal de liefde die je hebt gedeeld herinneren en je zult zien hoe onbelangrijk de rest was. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

thoughtcatalog.com