Geluk

9 krachtig lessen die we uiteindelijk allemaal leren

5 dingen die jij je moet realiseren als je denkt dat het leven veel beter wordt als je een relatie zou hebben

1 Hoe belangrijk het is om betekenis in het leven te hebben
We hebben misschien een geweldige carrière of veel geld, maar toch kan het ons leeg laten voelen. En juist dan komen we erachter dat een betekenisvol leven hebben het belangrijkste is en verder gaat dan geld of een goede baan. 

2 Hoe we onafhankelijk kunnen zijn
Door schade en schande leren we voor onszelf zorgen en voor onszelf op te komen. We moeten het zelf doen in het leven en uiteindelijk leren we hoe we dit moeten doen. Want niemand kan beter voor ons zorgen dan wijzelf.

3 Dat we geen controle hebben over de tijd
Het leven leert ons dat we niet altijd krijgen wat we willen wanneer we dit willen. Het leert ons dat we geen controle hebben over de tijd, hoe goed we dingen ook plannen en hoe goed we onze toekomst ook hebben uitgestippeld. Het leven loopt zoals het loopt en het trekt zich niets aan van onze planning. 

4 Hoe je falen en mislukkingen achter je kunt laten
Falen of mislukking kan ons van ons pad afbrengen, het kan ervoor zorgen dat we ons vertrouwen verliezen of het kan ons perspectief op dingen veranderen. Maar het leven leert ons dat falen een onderdeel van ons leven is en dat succes vaak pas komt na vele mislukkingen. Uiteindelijk leren we om mislukkingen te accepteren en achter ons te laten.

5 Geduld
Als we geen controle hebben over de tijd dan moeten we geduldig genoeg zijn om onze tijd af te wachten. We moeten vertrouwen hebben, kansen grijpen en geduldig genoeg zijn om ons te realiseren dat dingen komen wanneer we er klaar voor zijn en niet wanneer we het willen.

6 Het leven is niet altijd makkelijk
Hoe ouder we worden hoe meer we ons realiseren dat het leven niet makkelijk is. We krijgen meer verantwoordelijkheden, we krijgen klappen te verduren en er komen obstakels op onze weg die we moeten overwinnen. Het leven loopt niet altijd soepel, maar des te sneller we dit accepteren des te makkelijker het wordt.

7 We hebben een keuze
Er zijn veel dingen waar we geen controle over hebben, maar toch hebben we een keuze. We hebben de keuze om op een bepaalde manier naar dingen te kijken, we hebben de keuze om op een bepaalde manier op dingen te reageren, we hebben de keuze om dingen in de toekomst anders aan te pakken en we hebben de keuze of we onze omstandigheden laten bepalen wie we zijn.

8 Alles is tijdelijk
Pijn is tijdelijk, blijdschap is tijdelijk en zelfs onze tijd hier op aarde is tijdelijk. Daarom moeten we het beste maken van de mooie momenten en het niet toestaan dat de slechte momenten ons leven verpesten.

9 We moeten houden van wie we zijn
Als we het onszelf makkelijker willen maken in het leven dat moeten we van onszelf leren houden. We moeten compassie voor onszelf hebben, onszelf vergeven voor de verkeerde keuzes en fouten die we hebben gemaakt. We moeten blijven geloven in onszelf, zelfs als de mensen om ons heen niet in ons geloven. We moeten leren om weg te lopen van mensen die niet goed voor ons zijn en we moeten ook van onszelf houden als we nog niet zijn waar we willen zijn of zijn wie we willen zijn.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?