Gezondheid

Getest: Örtte Matcha Thee

Gestest: Matcha thee

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen: Matcha Thee. Af en toe zag ik dit groene poedertje bij andere bloggers of op tv en ik was er toch wel heel erg nieuwsgierig naar. Dus heb ik voor jou de proef op de som genomen en Matcha Thee getest.

Wat is Matcha thee? Matcha thee komt uit Japan en is een groene poeder thee die bekend staat als dé super food. De poeder wordt gemaakt van de fijnste groene thee blaadjes. Het geeft je energie en vitaliteit, het heeft herstellende eigenschappen en het bevat meer antioxidanten dan normale groene thee. Daarnaast werkt het ook kalmerend en verhoogt het je concentratie.

Ik testte Örtte Matcha Thee, dit is pure Japanse Matcha en bevat 100% natuurlijke ingrediënten en bevat geen smaakstoffen of additieven. Ik moest even wennen :), want een poeder in je thee gooien.. tja dat ben ik als ouderwetste theezakjes drinkster niet gewend. Eerst moet je de thee een beetje losmaken zodat je de klontjes uit de poeder zijn, vervolgens los je het op in een laagje warm water (net niet aan de kook gebracht), roer het en voeg de rest van het warme water toe. Als je dit een paar hebt gedaan dan weet je niet beter en bij is is het nu gewoon onderdeel geworden van mijn ochtendritueel.

Matcha thee werkt kalmerend, geeft je energie, zit boordevol antioxidanten, werkt ontgiftend en is super gezond!

Ik kan niet zo goed uitleggen hoe het smaakt, het is zeker niet vies, maar het is even wennen. Maar toen ik eenmaal aan de smaak gewend was vond ik het lekker! En het voelt zo goed! Ik voel me super gezond en het lijkt wel of ik me echt energieker voel.

Ik zou zeggen, probeer het eens. Want als oude Japanse monniken van de receptuur overtuigd zijn, dan is het zeker het testen waard!

www.weightworld.nl