Geluk

Deze keer heb ik het anders gedaan…

Keuzes

Bart en ik zijn verhuisd! We hebben het centrum van Amsterdam verlaten en we wonen nu aan de rand van een natuurgebied en ik vind het heerlijk om zo veel rust om me heen te hebben. Maar iedereen weet dat een verbouwing en een verhuizing je niet in de koude kleren gaan zitten. Want het is veel werk en het geeft stress.

Want ik wil natuurlijk dat alles perfect gebeurt, dat alles direct gebeurt en ik wil alles in de hand hebben en daarnaast moet alles eromheen perfect doorgaan. Nou deze voorgaande zin is natuurlijk een recept voor mislukking. Vroeger had ik het zo aangepakt, had ik alles op alles gezet om alles goed te doen. Deze keer heb ik het anders gedaan….

Ik heb keuzes gemaakt. Ik wist van te voren dat ik niet een hele verbouwing en verhuizing kon doen en daarnaast ook fulltime kon werken aan Herhealth.nl. Dus heb ik ervoor gekozen om het een maand iets rustiger aan te doen met Herhealth.nl. Want wat heeft het voor nut om je hart te volgen, iets te doen wat je leuk vindt om je vervolgens weer in dezelfde valkuilen te storten?

Nu ging het bij mij om een verbouwing, maar dit is maar een voorbeeld. Want ook in jouw leven zijn er vast dingen die je allemaal tegelijkertijd wilt doen. Je wilt bijvoorbeeld eigenlijk de ‘beste’ zijn op kantoor, tegelijkertijd wil je ook de beste partner, de beste moeder, vriendin, dochter etc. zijn. Maar dat kan niet. Maak daarom keuzes en stel prioriteiten. Want wil of moet je fulltime werken? Dan kun je niet van jezelf verwachten dat, wanneer je ook een gezin hebt, je ook heel actief in je sociale leven bent of dat je altijd uitgebreid kookt. Heb je het druk gehad op je werk of met je gezin en je hebt geen zin om te sporten? Give yourself a break!

Je hoeft niet altijd alles te doen en je hoeft ook niet altijd alles goed te doen! Ik heb deze keer gekozen voor het huis en de verbouwing waardoor mijn werk even op de tweede plek kwam. Normaliter had ik beiden op de eerste plek gezet, waardoor ik gegarandeerd weer een terugval had gehad van mijn burn-out. Omdat ik nu een bewuste keuze heb gemaakt was alles te overzien en kan ik me nu weer vol goede moed en energie storten op Herhealth.nl.

Dit is zelfliefde, want zelfliefde betekent dat je niet alles tegelijk hoeft te doen. Dat jij het jezelf niet kwalijk neemt dat je niet alles tegelijk doet, maar dat jij zorgt voor jezelf. Dat je zegt tegen jezelf, dit hoeft nu even niet. Ik ben niet lui omdat ik niet alles heb gedaan, nee ik ben juist heel lief voor mezelf geweest. Zelfliefde hoef je niet te verdienen, zelfliefde hoort er altijd te zijn!

Soms kunnen we nou eenmaal niet alles goed of perfect doen en om dit te realiseren geeft enorm veel vrijheid! Durf af en toe dingen los te laten en de touwtjes wat te laten vieren, het geeft je veel meer rust en geluk.