Geluk

8 kenmerken van een narcist

8 kenmerken van een narcist

Een narcist is iemand die verhoogde achting van zijn eigen belangrijkheid heeft, geadoreerd wil worden en die een gebrek aan empathie voor anderen heeft. Een narcist is vaak ongelukkig en is snel teleurgesteld in anderen omdat hij niet de behandeling krijgt waarvan hij denkt dat hij het verdient.

Omdat de manier waarop hij zichzelf ziet niet realistisch is, is het moeilijk voor een narcist om te accepteren dat de wereld niet alleen om hem draait. Onderstaand vind je 8 kenmerken van een narcist, zodat je alarmbellen direct gaan rinkelen. Want wanneer je een relatie met een narcist aangaat ben jij vaak de gene die er gebroken uitkomt.

1 Ze overdrijven hun talenten en de dingen die ze hebben bereikt
De narcist zal je vertellen dat hij vroeger een top atleet was, terwijl hij in werkelijkheid misschien 1 wedstrijd heeft gewonnen. Hij zal elke levensgebeurtenis zo verdraaien zodat het lijkt alsof hij de ster van de show was. En wanneer hij deze verhalen maar blijft herhalen en tegen mensen blijft vertellen, gaat hij er zelf in geloven.

2 Ze zijn enorm goede manipulators
De narcist zal jouw zwakke punten gebruiken om ervoor te zorgen dat hij krijgt wat hij wilt. Hij zal jou naar beneden halen en zo jouw zwakte gebruiken om zelf sterker te worden.

3 Ze zien en accepteren jouw gevoelens niet
Het enige wat telt is hoe zij zich voelen. Een narcist walst over jouw gevoelens heen om zichzelf goed te voelen en is alleen geïnteresseerd in zijn gevoelens. Emoties worden gedreven door hun behoeftes en verlangens.

4 Ze zijn arrogant
De narcist heeft het altijd bij het juist eind. Ze geloven dat zij overal recht op hebben. Ze scheppen op en zullen alles doen om te krijgen wat zij willen. Ze hebben geen emotioneel kompas waarop ze kunnen varen; ze zijn niet gevoelig voor de emoties van anderen.

5 Ze hebben constante aandacht en adoratie nodig
De narcist heeft het nodig om in de spotlight te staan. Wanneer de aandacht niet langer meer voorhanden is dan zal hij verder gaan naar de volgende persoon. Ze kunnen relaties niet lang behouden omdat niemand ze zo lang op een voetstuk kan plaatsen. Ze vinden het vaak lastig om banen te behouden omdat ze zo snel hun interesse verliezen.

6 Ze maken misbruik van anderen
De narcist zal van alles en iedereen misbruik maken om zo aan zijn eigen behoeftes te voldoen.  De narcist lijkt veel zelfvertrouwen te hebben, maar het is niet echt. Ze hebben juist een hele lage eigenwaarde en compenseren dit door anderen te gebruiken voor hun persoonlijke doelen.

7 Ze zijn jaloers op anderen
De narcist kan niet accepteren dat iemand beter is dan hijzelf, daarom is hij boos als iemand anders de aandacht krijgt. Ze hebben vaak last van flinke depressies en gevoelens van frustratie. Ze zijn jaloers op alles wat hen niet toekomt.

8 Ze geloven dat zij superieur zijn
Een narcist heeft een mentale ziekte. Ze verzinnen het niet, ze denken echt dat ze superieur zijn en zijn niet in staat om de wereld te zien zoals andere mensen dat zien. Hun enorme attitude is overweldigend. Zij doen ook nooit iets verkeerd, wanneer er iets mis gaat dan ligt dit aan de ander.

Gerelateerd: Waarom hooggevoelige mensen vaak narcisten aantrekken

Powerofpositivity.com