Gezondheid

Te druk om te sporten? Lees dan dit artikel

Als je te druk bent om te sporten dan moet je dit eigenlijk even lezen

Te druk om te sporten? Onzin natuurlijk, want het is maar net waar je prioriteiten liggen en na het lezen van dit artikel is de kans groot dat zelfs jouw prioriteiten t.a.v. sporten veranderen. Lees verder om te zien wat de experts te zeggen hebben over het belang van sporten:

1 Bewegen hoeft niet ‘formeel’ te zijn
Belangrijker is dat je een manier vindt om gedurende de dag door te blijven bewegen. Alles telt en een beetje beweging is al veel beter dan helemaal geen beweging. Geen tijd om een half uur te fietsen, wandelen of hard te lopen? Doe dan 5 minuten lang buikspieroefeningen of stretch-oefeningen op een yoga mat, ga 5 minuten touwtje springen of ga even lekker los op een trampoline. Ren de trap op en af in plaats van de lift te nemen, doe iets en beweeg!

2 Niet sporten is slechter voor je dan roken
Volgens de onderzoekers van de Cleveland Clinic Foundation in Ohio, die overlijdenscijfers hebben bestudeerd van 122.007 volwassenen, is niet sporten nog slechter voor je dan roken. Ze kwamen erachter dat de mensen die fit waren door veel aan cardio te doen de kleinste kans hadden om te overlijden. Anders gezegd: mensen die totaal niet fit waren hadden en grotere kans om te overlijden dan dan mensen die rookten, vaatziektes of diabetes hadden.

3 Krachttraining is ook belangrijk
Volgens onderzoek wat gedaan is door onderzoekers van de Universiteit van Michigan, hebben mensen met weinig spierkracht 50% meer kans op vroegtijdig overlijden dan mensen die sterk zijn. Je hoeft niet direct een abonnement op de sportschool te namen om meer spierkracht te kweken; je kunt ook lichaamsgewicht oefeningen doen zoals push-ups, sit-ups, lunches of squats. Als je 20 minuten per dag traint zie en merk je al binnen 4 weken verschil!

inc.com