Geluk

8 geheimen van vrouwen die stress managen als een pro

8 geheimen van vrouwen die stress managen als een pro

Ze lijken de hedendaagse feeën, maar ze bestaan wel: vrouwen die elke situatie aankunnen en die dingen op een kalme en zelfverzekerde manier aanpakken, hoe lastig de situatie ook is. Maar hoe doen ze dit? Wij hebben hun 8 geheimen voor je op een rij gezet:

1 Ze nemen een momentje voordat ze reageren
Buiten een rondje lopen en frisse lucht inademen kan veel doen voor je geest. Dit is niet voor niets een bewezen manier om stoom af te blazen en je minder gestrest te voelen. Dus wat je ook doet, reageer niet direct op die ‘belachelijke’ mail van je collega of baas. Wacht hiermee tot je een kleine adempauze hebt genomen.

2 Ze weten dat ze moeten blijven ademen
Wanneer we ons gestrest voelen houden we vaak onbewust onze adem in. Als jij je gespannen voelt voor een meeting of presentatie dan is het goed om diep in te ademen, dit 2 seconden vast te houden en dan uit te ademen. Herhaal dit minstens 10 keer. Yoga en meditatie kunnen je helpen om er een gewoonte van te maken om bewuster met je ademhaling bezig te zijn.

3 Ze zeggen nee
Wanneer je op alles ja zegt en elke kans en verantwoordelijkheid accepteert dan is het niet gek dat je enorm gestrest bent. Door taken en initiatieven die je leuk vindt prioriteit te geven zul je veel succesvoller zijn, simpelweg omdat je dit leuk vindt om te doen. Je baas, collega, partner, moeder, kind of vriendin zal dit echt begrijpen. Je hoeft niet altijd alles te doen.

4 Ze plannen tijd voor zichzelf in
Tijd voor jezelf is een must voor de vrouw die stress de baas is. Of je het nou heerlijk vindt om wekelijks een manicure te krijgen, series te kijken op de bank of uitgebreid te lunchen geef jezelf toestemming om minimaal 1 keer per week iets te doen omdat je er blij van wordt.

5 Ze zijn niet zo streng voor zichzelf
Laat ‘fantastisch’ niet de vijand zijn van ‘goed’. Soms moet er gewoon iets gebeuren en het is helemaal niet erg als dit niet helemaal perfect is. Soms maak je fouten, soms zijn dingen niet perfect en weet je? Het maakt helemaal niets uit! Het gebeurt, maar jij blijft een topper!!

6 Ze hebben een uitlaatklep
Kickboksen, yoga, hardlopen, paardrijden – wat het ook is, als jij je er maar door kunt ontspannen en wat stoom kunt afblazen. Alle stress wordt de atmosfeer in geblazen en jij bent weer helemaal zen.

7 Ze zijn georganiseerd
Weet je wat onnodige stress oplevert? Het niet kunnen vinden van je sleutels. Dat jij je password weer bent vergeten of belangrijke papieren niet kunt vinden. Houd dingen daarom overzichtelijk en georganiseerd. Je zult verbaasd zijn over hoeveel impact een opgeruimd bureau en huis op je geest heeft.

8 Ze maken van slaap een prioriteit
Dit is super belangrijk. Want hoe kun je kalm blijven als je maar 6 uurtjes hebt geslapen? Luister naar je lichaam en geef het haar welverdiende rust!

Bron Purewow.com Foto myfashdiary.com