Recepten

Recept: Gezonde kwarkcake met frambozen en blauwe bessen

Gezonde kwarkcake met blauwe bessen en frambozen

Ik houd van lekkere dingen, maar ik wil ook graag gezond eten en probeer op mijn lijn te letten. En dat vind ik vaak best lastig, want op een gegeven moment ben ik mijn standaard bakje kwark ’s ochtends ook wel eens zat. Dus heb ik een super lekker en gezond recept gemaakt: kwarkcake met frambozen en blauwe bessen.

Deze kwarkcake is heerlijk als ontbijt maar ook goed als tussendoortje. Door de eiwitten van de kwark en de havermout houd je lekker lang een verzadigd gevoel en door het gebruik van stevia van Steviala is cake wel licht gezoet en toch goed voor de lijn!

Ik ben vaak wat huiverig als het om suikervervangers gaat, maar de producten van Steviala zijn puur zonder allemaal vage toevoegingen!

Ingrediënten

 • 125 gram amandelmeel
 • 125 gram havermout-meel (havermout wat je heel fijn maakt in de bv de keukenmachine)
 • 250 gram kwark (ik gebruikte magere Franse kwark)
 • 2 eieren
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • snufje zout
 • 1/2 eetlepel Kristal sweet XTRA van Steviala (Dit product is 6 keer zoeter dan suiker en bevat geen calorieën. Het is misschien wat duurder in aankoop maar je doet er echt mega lang mee!)
 • 1 handje blauwe bessen
 • 1 handje frambozen

Hoe maak je het:

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Meng de kwark, eieren en de stevia door elkaar.
 • Voeg hier vervolgens het havermoutmeel, het amandelmeel, het bakpoeder en het zout bij. Het is best een stevige en kleverige massa dus het is niet gek als het wat stug aanvoelt.
 • Spatel de blauwe bessen en de frambozen door het beslag.
 • Vet je bakblik in met kokosolie of gebruik bakpapier om je bakblik mee te bedekken, dat vind ik persoonlijk het makkelijkste.
 • Schep je beslag in het bakblik en bak dit in de oven in 45 tot 50 minuten gaar.