Gezondheid

Het eten van pure chocolade vermindert de kans op hart- en vaat ziekten

chocola is goed voor je gezondheid
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Één ding is zeker, niet veel van ons zouden een stuk taart of een snicker afwijzen als iemand het ons aanbiedt. Maar onderzoeken blijven ons overspoelen met hoe schadelijk toegevoegde suikers zijn voor onze gezondheid. Studies hebben aangetoond dat het eten van te veel suiker zorgt voor een hoger risico om dood te gaan aan hart- en vaatziekten, zelfs als je geen overgewicht hebt. Als je dit nu zo leest, zal je je wel afvragen waarom het dan wordt aangeraden om elke dag chocola te eten voor je gezondheid?

Hoe kan dat dan, elke dag chocola eten en nog steeds gezond blijven? Nou, het blijkt dat chocolade veel meer voordelen voor je gezondheid heeft dan de meeste mensen zich zullen beseffen. Dus de volgende keer als je weer eens verlangt naar een flink stuk chocolade, hoef je je niet schuldig te voelen als je die reep toch weer hebt aangebroken!

Dit gebeurt er met je lichaam als je 100 gram pure chocolade per dag eet
Hoewel het eten van te veel toegevoegde suikers wordt gekoppeld aan hart- en vaatziekten, diabetes, obesitas en andere gezondheidsproblemen, zal het eten van 100 gram chocolade per dag het risico op hart- en vaatziekten en een beroerte verlagen, volgens een onderzoek dat online werd gepubliceerd door het Amerikaanse tijdschrift ‘Heart’. Maar dit zijn niet de enige voordelen als je elke dag chocola eet. De volgende voordelen zullen er voor zorgen dat je je nog minder schuldig zal voelen als je je weer eens hebt vergrepen aan een reep chocola (maar dan wel pure chocola natuurlijk!).

1 Het is goed voor je hersenen
Tijdens een studie van de Northumbria University, behaalden de deelnemers van het onderzoek die chocolade aten en daarna 90 minuten wachtten, een betere wiskundige score. De experts geloven dat dit komt door de aanmaak van het antioxidant flavonoïden, waarvan is aangetoond dat het het aantal bloedvaten uitbreidt en de bloedtoevoer naar de hersenen verhoogt.

2 Het is goed voor de spijsvertering en de darmen
Deelnemers die werden getest op een hoog stressniveau, werden voor onbepaalde tijd op een “pure chocoladedieet” gezet . En na twee weken vertoonden de monsters van deze deelnemers al een duidelijke daling van, aan de darmen gerelateerde, hormonale niveaus van stress. Metabolische bacteriën in de darm werden actiever en produceerde extra gezonde bacteriën.

3 Het zorgt voor een gezondere huid
In een studie, waarbij vrouwen drie maanden lang, dagelijks een cacao-shotje dronken, werd een duidelijk toename van de bloedtoevoer naar de opperhuid geconstateerd. Het resultaat? De dichtheid van de huid steeg met 16 procent, de dikte met 11 procent, en de droogte werd verlaagd met 42 procent!

powerofpositivity.com