Geluk

17 dingen die ik heb geleerd door een toxic familielid uit mijn leven te bannen

1 Niemand heeft toestemming om je slecht te behandelen. Zelfs niet de mensen die je hebben opgevoed.

2 Je mag je niet laten overweldigen door schuldgevoel. Hoeveel pijn deze persoon je ook heeft bezorgd, hoeveel haat je ook voor hen voelt, er zal altijd een deel van je van hen blijven houden. Je zult altijd wensen dat de dingen anders waren gelopen. Maar dat betekent niet dat je de verkeerde beslissing hebt genomen. Het betekent niet dat je weer contact met hen moet opnemen.

3 Het is mogelijk om van iemand te houden en tegelijkertijd niets met hen te maken willen hebben.

4 Veel mensen zullen je beslissing niet begrijpen. Ze zullen je aanmoedigen om weer contact te maken. Ze zullen dingen zeggen als familie is het belangrijkste in de wereld. Herinner jezelf eraan dat ze geen idee hebben van wat je hebt doorgemaakt. Ze hebben niet het recht om over je te oordelen.

5 Hoewel jij degene was die ervoor koos om weg te gaan, zijn zij de reden dat de relatie is ingestort. Ze hebben je pijn gedaan, keer op keer, totdat je geen andere keuze had.

6 Je kunt je familielid niet veranderen. Je bent niet verantwoordelijk voor hun daden. Alleen jouw eigen acties liggen binnen jouw controle.

Volg Herhealth.nl op Instagram

7 Soms zijn de mensen met wie je DNA deelt, degenen die je het slechtst zullen behandelen. Maar dat is oké, want je kunt je eigen familie creëren. Een betere familie. Een familie die je zelf kiest, niet een familie die je is opgedrongen.

8 Je hebt nooit verdiend om door hen gekwetst te worden. Je hebt niets verkeerd gedaan.

9 Wanneer je één persoon uit je leven snijdt, veroorzaakt dit een kettingreactie. Je zult uiteindelijk meer mensen verliezen in het proces – mensen die de kant van de andere persoon kiezen – en je moet leren om dat te accepteren.

10 Doen wat het beste is voor jezelf is niet egoïstisch.

11 Je mag giftige mensen uit je leven snijden – zelfs als je een sterke geschiedenis hebt, zelfs als ze familie zijn, zelfs als ze veel voor je hebben gedaan in de loop der jaren. Je bent niet verplicht om hen in je leven te houden als ze je pijn doen. Je mag ze in je verleden achterlaten.

12 Het verbannen van een familielid uit je leven maakt je geen slecht persoon. Het maakt je zelfbewust. Het maakt je sterk genoeg om het juiste te doen.

13 Hoewel weglopen het beste is voor jou, zal het verschrikkelijk pijn doen. Het is nooit gemakkelijk om iemand achter te laten die zo lang deel heeft uitgemaakt van je leven.

14 Je zult hier doorheen komen. Je gaat je beter voelen.

15 Familieleden krijgen geen vrijbrief om je slecht te behandelen.

16 Stop met jezelf te vertellen dat wanneer ze genoeg van je zouden houden ze zouden veranderen. Dat is een gevaarlijke manier van denken. Hun slechte gedrag heeft niets met jou te maken.

17 Hoewel er dagen zullen zijn waarop je ze mist, dagen waarop je verleid wordt om je relatie met die persoon of personen te herstellen, moet je onthouden dat je beter af bent zonder ze.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Thoughtcatalog