Geluk

6 signalen dat je op het punt van een grote verandering staat

6 signalen dat er een grote verandering aankomt

Als je op het punt in je leven staat dat er wat gaat veranderen dan betekent dit automatisch dat deze verandering van je vraagt om bepaalde aspecten van je leven los te laten. Veranderingen gebeuren niet zo vaak en soms kan het moeilijk zijn om te zien dat er een verandering aankomt. Daarom vind je onderstaand 6 signalen die aangeven dat je op het punt staat van een grote verandering in je leven. Deze signalen kunnen je helpen om je minder eenzaam te voelen op je weg naar verandering:

1 Het voelt alsof je vastzit
De meeste mensen kennen het gevoel van ‘vastzitten’. Je haalt geen voldoening uit je baan, maar je weet niet wat je anders moet doen. Je relatie geeft je geen tevreden gevoel, maar je bent te bang het veilige huis wat je hebt gecreëerd los te laten. Je voelt je verveeld en niet meer enthousiast, maar je weet niet hoe je hieruit kunt ontsnappen..

Komt dit je bekend voor?
Dit zijn vaak de momenten dat we anderen de schuld geven omdat we zelf de verantwoordelijkheid van onze angst en onvrede niet willen dragen. Ook kunnen dingen als te veel voelen; je hebt zo veel verplichtingen, werkt hard, krijgt niet voldoende tijd om te slapen, sporten of om alleen te zijn. Terwijl alleen zijn vaak het juiste recept is:

Alleen zijn voelt in het begin vaak ongemakkelijk, maar door alleen te zijn wordt het makkelijker om de waarheid onder ogen te zien en om te erkennen dat je vastzit. Je hebt geen afleidingen meer en kunt je niet meer verschuilen achter je verplichtingen als je de tijd neemt om alleen te zijn. Dus ga alleen wandelen of fietsen, doe je telefoon uit en maak tijd om tot jezelf te komen.

2 Je hebt steeds vaker conflicten
De verandering die eraan komt is groot en om te kunnen veranderen moeten we loslaten. Merk je dat je opeens dingen tegen je ouders zegt die je altijd al dacht maar nooit durfde uit te spreken? Maak je ruzie met je partner? Vind je het lastig om met je kinderen te communiceren of ben je het steeds oneens met je manager?

Natuurlijk kunnen dit ook de gewone strubbelingen zijn die bij het leven horen, maar je kunt er ook voor kiezen om deze ervaringen beter te bekijken.  Horen deze strubbelingen bij een verandering? Is het een uitnodiging om dingen anders te doen, om los te laten? Kijk wat er gebeurt en wees niet bang om verder te kijken.

3 Je vindt het lastig om je te concentreren
Voel jij je niet meer zo productief? Vind je het lastig om je to-do lijst af te werken en kom je niet door je mail heen? Maak je niet te druk. Onze lichaam is gemaakt om maar zoveel tegelijkertijd te doen. Als je een verandering ondergaat dan kost dit al veel energie. Er staat iets te groots te gebeuren en ook al weet jij nog niet wat er aan de hand is, je lichaam voelt het wel aan. Het is niet erg om soms even op de pauzeknop te drukken en om wat tijd voor jezelf te nemen.

4 Je slaapt niet of je slaapt juist de hele tijd
Als je op het punt van een grote verandering staat dan kan het zijn dat je je nerveus en angstig of depressief voelt. Door deze gevoelens ben je misschien heel moe of kun je juist niet meer in slaap komen. De truc is om naar je lichaam te luisteren en om je lichaam te respecteren. Lees, als je niet kunt slapen, een boek of schrijf in je dagboek. Ben je juist heel moe, geef er dan aan toe en geef je lichaam de rust die het nodig heeft.

5 Je bent emotioneel
Als je in een veranderingsproces zit dan is het lastig om je emoties onder controle te houden. Probeer deze emoties niet te onderdrukken. Sta deze emoties toe en je zult zien dat ze langzaam weer kalm worden. Stel je kwetsbaar op en laat de emoties die je in je in je hebt los.

6 Je voelt je kalm
Als jij je minder gestrest voelt dan betekent dit dat je oude emoties en oude bagage los aan het laten bent. Je schudt je oude huid van je af en je voelt je kalm. Je voelt je zacht, kalm en open en je weet dat dingen zullen gaan zoals ze zijn bedoeld. Als het leven je de weg wijst dan kun je het beste meegaan met de stroom van het leven. Laat je rustig meevaren en zie wat er na deze verandering op je wacht.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Mindbodygreen.com