Geluk

Ze was er klaar mee dat ze niet echt zichzelf was

Ze was er klaar mee dat ze niet echt zichzelf was

Ze was er klaar mee om zich te laten beïnvloeden door alle meningen van anderen. Ze was er klaar mee om te luisteren naar alle herrie van buiten. Ze realiseerde zich dat de stille stem van haar eigen ziel eigenlijk het mooiste geluid was.

Ze realiseerde zich dat ze zelf de antwoorden had. Ze was er klaar mee zichzelf te pushen, om dingen te doen die eigenlijk niet bij haar paste. Ze realiseerde zich dat het tijd is om haar eigen weg te volgen.

Ze was klaar met vrienden die kritiek op haar hadden. Ze realiseerde zich dat ze haar niet echt begrepen. Ze heeft geen zin meer in negativiteit, in afleiding en in dingen die niet bij haar passen. Ook was ze klaar met vriendschappen gebaseerd op een gedeeld verleden of op ervaringen uit het verleden. Ze realiseerde zich dat het prima is om mensen los te laten als ze niet meer hetzelfde pad volgden.

Ze was er klaar mee om het iedereen naar de zin te maken. Ze realiseerde zich dat, hoe hard ze ook haar best zou doen, ze nooit iedereen gelukkig kon maken.

Ze was er klaar mee om aan zichzelf te twijfelen. Te denken dat ze niet goed genoeg was in vergelijking met anderen. Ze realiseerde zich dat ze in haar hart wist dat ze wel goed genoeg was. Dat ze eigenlijk best wist dat ze niet voor anderen onder hoeft te doen, dat ook zij mocht zijn wie ze was.

Ze was klaar met het gevecht wat ze met zichzelf had. Proberen om zichzelf te veranderen naar de maatstaven van anderen. Ze realiseerde zich dat ze mocht zijn wie ze was en als dat niet goed genoeg was dan was dit prima.

Ze was klaar met piekeren, alsof piekeren de prijs was die ze moest betalen voordat dingen goed kwamen. Ze realiseerde zich dat piekeren geen onderdeel van het proces hoefde te zijn.

Ze was klaar met spijt hebben en ‘had ik maar’. Ze realiseerde zich dat je de tijd niet kunt terugdraaien en dat ze op dat moment beslissing had genomen die toen goed leek.

Ze was klaar met moe zijn. Ze realiseerde zich dat het kwam doordat ze haar tijd spendeerde aan dingen of mensen die haar eigenlijk geen echte vreugde of vervulling gaven.

Ze was er klaar voor om te leven op haar manier.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?