Geluk

Onderzoek toont aan dat je brein letterlijk op dezelfde golflengte zit als dat van je beste vriendin

Onderzoek toont aan dat je brein op dezelfde golflengte zit als je beste vriendin

Mijn beste vriendinnen houden van gezelligheid en reuring, terwijl ik het liefst thuis zit met een boek. Toch zijn onze vriendschappen goed en ben ik voor altijd dankbaar voor deze meiden. Soms hebben we gewoon een klik met mensen, ook als het er van de buitenkant op lijkt dat we niet zo veel gemeen hebben.

Maar blijkbaar lijkt dit inderdaad maar zo want volgens een nieuw onderzoek wat gedaan is aan de Universiteit van California en Los Angeles lijken de breinen van goede vrienden meer op elkaar dan we denken.

Verschillende levens, hetzelfde brein
Het onderzoeksteam heeft de vriendschappen van 279 studenten bestudeerd. Uiteindelijk waren er van die studenten 42 deelnemers die goed bevriend waren met een andere student. De wetenschappers hebben een MRI scan gebruikt terwijl de studenten video’s keken. En de resultaten waren super duidelijk. Vrienden lijken van de buitenkant misschien enorm te verschillen, maar hun hersenen werken op dezelfde manier. De gedeeltes van hersenen die oplichten als reactie op elke video “waren significant meer hetzelfde onder vrienden dan onder mensen die wat verder van elkaar afstonden,” aldus de onderzoekers. Ook bleek dat hoe sterker de vriendschap, hoe meer de werking van de hersenen overeen kwam.

“Onze resultaten suggereren dat vrienden de wereld om hen heen op uitzonderlijk vergelijkbare manieren verwerken,” aldus de hoofdonderzoeker.

Wat betekent dat hoewel jij misschien totaal niet van luide dancefeesten houdt terwijl je bestie er geen genoeg van kan krijgen, jullie hersenen waarschijnlijk behoorlijk hetzelfde reageren op de dingen die er om ons heen gebeuren. Waardoor jij en je beste vriendin ondanks jullie verschillende smaak in kleding, muziek of andere vrienden toch een enorme klik hebben.

Je wist natuurlijk al dat jij en je bestie een bijzondere band hebben, maar dit onderzoek bevestigt dit zelfs nog meer!

Bron Independent.co.uk