Relaties

5 mythes die je niet meer moet geloven over tantra 

5 mythes die je niet meer moet geloven over tantra 

Nog steeds is tantra omgeven door mysterie. Maar tantra is er niet voor een paar spirituele zielen, nee tantra is er voor iedereen! Daarom hebben wij 5 mythes over tantra op een rij gezet. Want het is juist zo mooi om de transformatie en prachtige dingen die tantra dankzij seksuele energie kan bewerkstelligen in je leven te laten. 

Mythe 1 Tantra gaat vooral over heel lang de liefde bedrijven of seks hebben
Hoe lang of hoe kort het duurt zegt niet over de kwaliteit van de seksuele ervaring. Je kunt een snelle tantra sessie hebben of inderdaad een marathon sessie. Tantra is anders dan reguliere seks omdat het je lichaam, geest en ziel verbindt. Je best doen om er te zijn voor de behoeftes van jezelf en je partner is belangrijker dan de tijd die het kost. Maar als je tijd en zorg stopt in het volledig respecteren en het genieten van elkaars lichaam, de tijd neemt voor de momenten van plezier in plaats van te haasten, tantra je zeker kan helpen om nieuwe sensuele hoogtes te bereiken doormiddel van diepe connectie met je partner. 

Gerelateerd: Vind je het lastig om een orgasme te krijgen?

Mythe 2 Je hebt een partner nodig om tantra te beoefenen
Tantra gaat niet alleen over het fysiek hebben van seks, het gaat over het laten stromen van je seksuele energie. Je begint bij het begrijpen van je eigen lichaam, door ademhaling, ontspanning en bewustzijn. Als je de seksuele energie in jezelf ontdekt ben je instaat om die speciale tantrische energie die je hebt ontwikkeld te delen met je partner. Alleen tantra beoefenen is zeer krachtig, het leidt tot meer zelfvertrouwen, meer seksuele energie en zorgt ervoor dat je straalt en je aantrekkingskracht groeit. 

Mythe 3 Het doel van tantra is om een fantastisch en langdurend orgasme te krijgen
Ja, het kan zijn dat je een intens orgasme, of zelfs meerdere orgasmes krijgt, maar tantra gaat niet alleen over seks. Het belangrijkste van tantra is dat de seksuele energie die je van tantra krijgt je kracht geeft om dingen te bereiken in je leven die nooit voor mogelijk hebt gehouden. Seks en orgasmes zijn het pad naar een diepere connectie met je partner. Tantra helpt je om je hart te openen, naar je intuïtie te luisteren en het helpt je om angsten achter je te laten. 

Gerelateerd: Tantra seks, wat is het en hoe doe je het?

Mythe 4 Tantra staat voor een open relatie
Tantra staat helemaal niet gelijk aan het hebben van een open relatie. Dat is voor iedereen persoonlijk en tantra en de seksuele energie die je ervan krijgt kan juist een prachtige verdieping zijn op een monogame relatie. Tantra heeft de kracht om ons open te breken, om onze kwetsbaarheid te tonen aan een ander persoon, maar dit is op zo’n diepe en intieme manier dat je juist een enorme sterke fysieke, emotionele en spirituele verbinding met elkaar krijgt. Tantra verwarmt de stukken in jezelf die na verloop van tijd koud zijn geworden.

Tantra verandert het gedeelte in jezelf wat bang is om nieuwe dingen te proberen, wat je intrigeert en wat je verbeelding laat stromen. Het breekt door de emotionele en psychologische muren die ons verhinderen om te voelen wat we echt willen; het zorgt voor authenticiteit in relaties en onszelf. Tantra is liefde, voor onszelf en voor anderen. Het laat ons stralen en geeft ons energie.

-> Tantra technieken voor het gelijktijdig krijgen van een orgasme

Mythe 5 Het is te spiritueel
De technieken van tantra zijn niet raar, onbereikbaar of een mysterie. Tantra is er voor iedereen. Tantra gaat erover dat seks iets heel natuurlijks is en dat het één van de mooiste dingen is die we kunnen ervaren. Het helpt je om zelfvertrouwen te krijgen en het zal je seksuele vrijheid geven. Tantra gaat over het samensmelten van je lichaam, geest en ziel. En wat is er mooier dan dat?

Mindbodygreen