Geluk

5 signalen van integere mensen

Tips voor motivatie in je leven

Integriteit, niet een woord waar je dagelijks over nadenkt. Een integer persoon is iemand die bij zijn normen en waarden blijft, ook al probeert men hem of haar om te kopen of te buigen. Je kan vertrouwen op het woord van een integer persoon. Onderstaand zie je voorbeelden van situaties van mensen die integer zijn:

1 Ouders die zich tegenover hun kinderen verontschuldigen omdat ze tegen ze uit vielen
Kleine kinderen zijn net zoals dieren makkelijke doelwitten. Ze zijn fysiek kwetsbaar omdat ze nog klein zijn en ze zijn emotioneel kwetsbaar omdat ze nog niet de middelen hebben om zich te verweren. Wanneer ouders zich overweldigd of gestrest voelen dan kan het zijn dat ze onterecht uitvallen tegen hun kinderen. Maar wanneer je als ouder vervolgens je excuses aanbiedt aan je kind omdat je te heftig bent uitgevallen tegen je kind dat is dit een signaal van integriteit. Er is niets mis met af en toe je trots aan de kant te zetten en om je te verontschuldigen, ook tegenover je kinderen.

2 Leidinggevenden die hun werknemers naar voren schuiven
Soms lijkt het alsof de meeste leidinggevende narcistische trekken hebben en vooral voor hun eigen positie gaan. Maar er zijn ook leidinggevenden met integriteit. Een leidinggevende die er niet naar streeft om de baas over anderen te zijn maar die een natuurlijk leiderschap over zich heeft. Iemand die een afdeling goed kan organiseren en die zijn medewerkers uit laat blinken. Een goede baas zal het werk van zijn medewerkers waarderen, dit ook laten merken en iemand de credit geven die hij of zij verdient.

3 Geliefden die niet schelden of ander heftig gedrag vertonen
Er zijn enorm veel manieren om je geliefde onjuist te behandelen. Elke dag weer zijn er oude en jonge stellen, arme en rijke stellen, stellen die al lang bij elkaar zijn of die pas samen zijn die elkaar slecht behandelen. Gelukkig zijn er ook stellen die ruzie maken, maar nooit op een oneerlijke manier en die elkaar bijvoorbeeld nooit zullen uitschelden. Ze blijven respect voor elkaar houden en zijn integer in het dagelijks leven.

-> 12 inspirerende eigenschappen van oprecht integere mensen

4 Mensen die geen agressie in het verkeer vertonen
We moeten de wegen allemaal samen delen en de ene keer pakt dit beter uit dan de andere. Hoe behandel jij mensen die je niet kent? Als je geen voorrang krijgt terwijl je op je fiets zit, als iemand je niet heeft gezien, hoe reageer jij? Blijf je rustig of begin je op die ander te schelden? Laten we allemaal eens proberen om wat rustiger te blijven in het verkeer, want kalmte in het verkeer is een mooie eigenschap.

5 Iemand die anderen het voordeel van de twijfel geeft
Het leven gaat snel tegenwoordig, bijna iedereen staat onder druk en ervaart stress. Wanneer we ons gespannen voelen dan zijn we sneller geneigd om anderen de schuld te geven wanneer er iets mis gaat. Maar we kunnen allemaal leren om iemand het voordeel van de twijfel te geven. Of het nu in een discussie is, of wanneer een bepaalde klus nog niet gedaan is of wanneer je denkt dat iemand slecht over je heeft gesproken- we kunnen ervoor kiezen om de ander het voordel van de twijfel te geven. Het is een nobele eigenschap wanneer je iemand het voordeel van de twijfel gunt in plaats van direct je oordeel over iemand klaar te hebben.

-> 6 signalen dat je een natuurlijke heler bent

Psychologytoday

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie