Relaties Single

5 manieren om je soulmate te vinden

5 manieren om je soulmate te vinden

Het is soms niet makkelijk om de liefde van je leven te vinden. Doe jij ook zo je best? Sta je ingeschreven bij een datingsite, swipe je ’s avonds fanatiek van links naar rechts en houd je via die andere app goed in de gaten wie jouw pad allemaal zijn gekruist? Maar wil het nog steeds niet lukken? Wil het eigenlijk al een tijdje niet lukken?

Geef de moed niet op! Het is niet leuk om steeds weer teleurgesteld te worden, want natuurlijk denk je elke keer toch: zou dit hem zijn? Maar blijf volhouden, uiteindelijk kom jij ook je prins op het witte paard tegen! Onderstaan vind je 5 manieren die je kunnen helpen bij het vinden van jouw soulmate.

1 Probeer niet iedereen aan te trekken
Je hoeft niet door iedereen aardig gevonden te worden en je hoeft ook niet door iedereen te worden begeerd. Wees duidelijk in wie je bent, jij mag zijn wie je bent en de juiste persoon zal op je authentieke zelf vallen. Dus wring jezelf niet langer in allerlei bochten om maar zo leuk mogelijk over te komen, wees gewoon jezelf. En dit mag je ook best doortrekken naar je online datingprofiel. Zo trek je voor jou de juiste mensen aan en stoot je de ‘verkeerde’ af.

2 Doe jezelf niet te kort
Denk niet dat je dezelfde eigenschappen moet hebben als al die andere mensen. Als jij goed bent in klimmen, schaken of bloemschikken, dan mag je dit best op je profiel zetten. Elk profiel ziet er tegenwoordig hetzelfde uit: iedereen houdt van festivals, wijn en stedentrips. Laat je zelf zien! En wees trots op jezelf en je ‘gekke’ gewoontes.

3 Werk aan jezelf
Werk aan je persoonlijke ontwikkeling. Probeer zelfvertrouwen op te bouwen, ga sporten omdat je er mentaal sterk van wordt, zoek een coach die je kan begeleiden, ga mediteren om de rust in jezelf te vinden of probeer eens een yogaklas. Maar doe dingen waar je gelukkig van wordt en waardoor je in balans komt, niets aantrekkelijker dan een vrouw die gelukkig met zichzelf is.

4 Val niet voor de eerste de beste
Eindelijk heb je iemand ontmoet met wie je een soort van klik hebt, dus je gaat ervoor. Dat hij misschien eigenlijk niet jouw droomman is, dat stop je heel diep weg. Want eindelijk is er iemand met wie je leuke dingen kan doen en naast wie je ’s ochtends wakker kan worden. Maar neem geen genoegen met iemand die eigenlijk niet goed genoeg bij jou past. Die zelfs misschien niet lief genoeg voor je is, trap niet in die valkuil. Want soms kun je verliefd worden op het idee van een relatie hebben, terwijl je eigenlijk niet verliefd bent op de persoon zelf.

5 Wees eerlijk
Geen zin meer om spelletjes te spelen? Speel ze dan ook niet. Jij wilt een serieuze relatie, dit mag je best uitspreken. Het is helemaal niet gek dat je dit wilt en de man die bij jou past wil dit ook. Je hoeft heus niet op date 1 te vertellen dat je graag 4 kinderen wilt en dat jij jouw trouwjurk al hebt uitgezocht (ook al staat je Pinterest vol met jurken, hoeft hij niet direct te weten). Maar je mag wel eerlijk aangeven wat je verwachtingen zijn, je hoeft niet altijd de afwachtende houding aan te nemen.

Heb vertrouwen. Heb vertrouwen in jezelf en in de toekomst. Het komt goed, ook bij jou.