Geluk

Ik hoop dat je 2018 goed af kunt sluiten

Ik hoop dat je 2018 goed af kunt sluiten

Ik hoop dat jij je bagage vergeet mee te nemen naar 2019. Ik hoop dat je het jaar ingaat met een open hart en ik hoop dat jij jezelf een nieuwe begin gunt.

Nu 2018 op zijn einde loopt, hoop ik dat jij jezelf de fouten die je het afgelopen jaar hebt gemaakt kunt vergeten. Of dat jij het jezelf kunt vergeven dat je niet al je doelen hebt gehaald die wilde behalen. Ik hoop dat je lief voor jezelf bent. Ik hoop dat je stopt met het bijhouden van al je fouten en dat je begint met bijhouden met alles wat je wel hebt bereikt.

Je hebt dit jaar misschien niet al je doelen gehaald en je had misschien niet het succes wat je voor ogen had, maar je hebt dit jaar zo veel geleerd. Alleen daarom al mag je heel trots op jezelf zijn.

Nu 2018 op zijn einde loopt hoop ik dat jij je niet meer druk maakt over de mensen die je de afgelopen maanden hebt los gelaten omdat dit beter voor je was. Ik hoop dat je accepteert dat deze mensen voor een goede reden niet langer meer in je leven zijn en dat je beter af bent zonder ze. Ik hoop dat je nieuwe mensen vindt waarmee jij jezelf kunt omringen, mensen die geen pijn doen omdat ze eerlijk en oprecht zijn en omdat ze jou het allerbeste gunnen.

->Tips hoe jij je goede voornemens wel vol kunt houden

Nu 2018 op zijn einde loopt hoop ik dat je stopt met je druk maken over dingen die je toch niet kunt veranderen. Dat je stopt met denken: ‘wat als..’ Dat je stop met nadenken over wat je anders had kunnen doen en dat je vooruit in plaats van achteruit kijkt. Ik hoop dat jij je realiseert dat je gister niet kunt veranderen, maar dat je de volledige controle hebt over morgen.

Nu 2018 op zijn einde loopt hoop ik dat je weet dat jij je nergens voor hoeft te schamen. Ook niet als je afgelopen jaar 10 stappen terug hebt gezet in plaats van vooruit. Sommige jaren gaan nu eenmaal beter dan anderen. Je beklimt de berg en dan glijd je weer naar beneden, dat is het leven. Daarom hoop ik dat je trots bent op alle stappen die je hebt gezet, voor- of achteruit. En weet dat 2019 weer nieuwe kansen geeft. Jij kunt het jaar creëren wat jij wilt, de keuze is aan jou.

->25 dingen om los te laten voor het nieuwe jaar

thoughtcatalog.com