Geluk

Waarom het zo belangrijk is om te werken voor een baas die je steunt

baas manager die je steunt

Managers verwachten loyaliteit en toewijding van hun medewerkers, maar niet alle bazen/ managers geven dit terug. Waardoor je je als medewerker alleen en niet gesteund voelt. Professionele relaties worden gebouwd op vertrouwen en toewijding en werken voor een manager die je steunt is van vitaal belang voor succes.

Medewerkers die het gevoel hebben dat hun bedrijf om ze geeft presteren beter. Hoeveel waarde hecht jouw manager aan jou als medewerker? Word je eerlijk beloond, heb je een gevoel van zekerheid in je baan of heb je het gevoel dat je inwisselbaar bent? Hoe zijn de arbeidsomstandigheden? Voel je je gezien? Als millenials zich gesteund voelen door hun baas, dan stijgt hun geluksgevoel – net zoals het succes van het bedrijf.

-> De prijs die je betaalt als je werkt voor een vervelende baas

Hoe bouw je nou een goede relatie op met je baas?
Leer de cultuur van een bedrijf kennen. Hoe reageert je baas? Vindt hij het fijn als je vragen stelt als er onduidelijkheden zijn of heeft hij liever dat je het zelf uitzoekt? Wat is de communicatiestijl van je manager? Moet je hem ontwijken voordat hij ’s ochtends zijn kopje koffie heeft gehad? Doe dat dan. En heeft hij liever dat je bij hem binnenloopt als er wat is of moet je juist een afspraak inplannen? Je hoeft je natuurlijk niet volledig aan te passen aan de communicatiestijl van je manager, maar leer wel om zijn manier van communiceren te respecteren.

-> 10 redenen om niet de perfecte werknemer te zijn

Maar respect moet van 2 kanten komen. Hoewel een manager hiërarchisch gezien boven je staat, zou hij je dit niet constant moeten laten voelen. Managers die een gezonde relatie met hun medewerkers hebben staan open voor discussie, zijn betrokken bij hun medewerkers, helpen om doelen te halen en focussen meer op iemand zijn sterke dan zwakke punten.

Volgens onderzoek hebben managers direct invloed op de tevredenheid, productiviteit en prestaties van medewerkers. Daarom is het ook zo belangrijk dat je baas je steunt, toegankelijk is en je goede feedback geeft. Wat het succes en de groei van het bedrijf ten goede komt. Je baas zou niet de reden moeten zijn dat je ongelukkig bent op je werk, nee hij zou de reden moeten zijn dat je nog succesvoller wordt dan je al bent!

-> Waarom je moet stoppen met het overslaan van je pauze

forbes.com