Introvert

5 redenen waarom introverte mensen en huisdieren perfect voor elkaar zijn

introvert dieren voor elkaar gemaakt

1 Geen geklets wat nergens over gaat
Sommige mensen kunnen niet tegen stiltes en beginnen te kletsen. Zelfs als je een film aan het kijken bent of juist geniet van de rust. Iemand die constant alle stiltes aan het opvullen is, kan doodvermoeiend zijn.

Maar dieren kletsen niet de hele tijd. Het is heerlijk om in volledige stilte met een ander levend wezen in een ruimte te zitten. Er wordt niet verwacht dat je wat zegt, je kunt gewoon in alle rust genieten van hetgeen je aan het doen bent.

2 Geen verwachtingen
Dieren vragen weinig van ons. Ze willen verzorging, liefde en soms naar buiten en dat is het. Terwijl zelfs de liefste mensen verwachtingen van je hebben en iets van je willen. Met je praten als je hier geen zin in hebt of afspreken als je net hebt bedacht dat je even heerlijk alleen gaat bijkomen. Je hond of kat is gewoon al blij dat jij in de buurt bent, punt.

-> 6 dingen die onbegrijpelijk zijn als je introvert bent

3 Ze veroordelen niet
Het maakt ze niet uit of jij ’s middags even een dutje doet, de hele dag in je pyjama loopt of de bank niet afkomt omdat je boek zo spannend is. Dat kan jouw hond of kat dus helemaal niets schelen, die vindt het alleen maar gezellig dat jij de hele dag lekker thuis bent. En dat je dan de hele dag geen make-up draagt en in je kloffie hangt boeit je huisdier al helemaal niets.

4 Ze geven je rust
De meeste introverte mensen houden niet zo van verrassingen. We voelen ons onvoorbereid en overweldigd als we verrast worden en als dingen opeens totaal anders gaan dan gepland. Daarnaast vinden we het fijn om voorbereid te zijn, want dat geeft ons een gevoel van controle en rust.

Maar het leven is nou eenmaal onvoorspelbaar. Vaak gingen dingen niet zoals gepland en deze dagen putten introverte mensen uit. Daarom is het zo fijn om te weten dat als je thuis komt na een zware dag dat er een beestje op je zit te wachten die niets anders verwacht dan een fijne knuffelsessie.

5 Ze zijn een goed excuus om naar huis te moeten
Een borrel na een drukke dag op het werk? Sorry, maar de hond moet echt uitgelaten worden. Sta je op een feestje wat je leegzuigt? Sorry, maar mijn kat voelt zich niet zo lekker en ik moet checken hoe het met hem is.

Klinkt suf, maar huisdieren zijn het perfecte excuus om naar huis te gaan als het social gezien eigenlijk nog niet kan.

-> 15 kleine maar lastige dingen die je als hooggevoelige introvert direct herkent

introvertdear.com